ZTE saņem pamatīgu sodu par Irānas, Ziemeļkorejas sankciju pārkāpšanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV valdība piemērojusi Ķīnas telekomunikāciju aprīkojuma ražotājam ZTE 1,2 miljardu dolāru (1,1 miljardu eiro) lielu sodanaudu par ASV eksporta kontroles noteikumu pārkāpšanu, pārdodot preces Ziemeļkorejai un Irānai, otrdien paziņojušas ASV amatpersonas.

Tas ir lielākais kriminālsods, kas ASV jebkad piemērots par eksporta kontroles noteikumu pārkāpšanu.

ZTE būs vispirms jāsamaksā 892 miljoni dolāru, bet vēl 300 miljonu dolāru samaksa atlikta uz septiņiem gadiem.

ZTE arī piekritis atzīt vainu trīs apsūdzības punktos, tostarp par izmeklēšanas kavēšanu, slēpjot informāciju no valdības izmeklētājiem.

No 2010.gada janvāra līdz 2016.gada martam ZTE piegādāja Irānai preces 32 miljonu ASV dolāru vērtībā un nogādāja 283 kuģu sūtījumus ar mobilajiem telefoniem Ziemeļkorejai.

ASV valdības izmeklēšana par ZTE darījumiem ilga piecus gadus.

ASV tirdzniecības ministrs Vilburs Ross uzsvēra, ka šis ir vēstījums visai pasaulei, ka tie, kas neievēro sankciju režīmu un ASV eksporta kontroles noteikumus, nepaliks nesodīti.

«Prezidenta [Donalda] Trampa vadībā mēs agresīvi īstenosim stingru tirdzniecības politiku ar divkāršu mērķi - aizsargāt Amerikas nacionālo drošību un aizsargāt Amerikas strādniekus,» paziņoja Ross.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu