Lidmašīnā aizdegušies pasažieres austiņu akumulatori

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lidmašīnas pasažiere reisā no Ķīnas uz Austrāliju ir guvusi sejas un roku apdegumus, kad viņas austiņu akumulatori lidojuma laikā eksplodēja un aizdegās, trešdien paziņoja Austrālijas amatpersonas.

Pasažiere 19.februārī, lidojot no Pekinas uz Melburnu, ar austiņām klausījās mūziku un iesnaudās, līdz notika skaļa eksplozija.

«Es jutu dedzinošu sajūtu uz sejas,» pasažiere stāstīja Austrālijas Transporta drošuma birojam (ATSB), kas izmeklēja šo incidentu.

«Es saķēru seju, un austiņas noslīdēja uz mana kakla. Dedzinošā sajūta turpinājās, tāpēc es norāvu tās un nometu uz grīdas. Tās dzirksteļoja un nedaudz dega,» sacīja pasažiere.

Lidmašīnas stjuarti steidzās palīdzēt un uzlēja austiņām spaini ūdens, bet akumulatori un to pārvalks bija sakusuši un pielipuši grīdai.

Fotogrāfijās no notikuma vietas bija redzama vārdā nenosauktā sieviete ar nomelnējušu seju un kaklu un apdeguma tulznām uz rokām. Pasažieri līdz reisa beigām bija spiesti paciest kūstošas plastmasas, degošas elektronikas un apdegušu matu smaku.

«Cilvēki klepoja un rīstījās visu ceļu uz mājām,» piebilda cietusī sieviete.

Transporta drošuma birojs neminēja aviosabiedrību, kuras lidmašīnā notika šis incidents, bet pauda uzskatu, ka ir aizdegušies litija-jonu akumulatori austiņās.

«Pieaugot produktu klāstam, kuros tiek izmantoti akumulatori, palielinās problēmu rašanās iespējamība lidojuma laikā,» paziņoja ATSB, atgādinot pasažieriem, ka šādas ierīces ir jāuzglabā piemērotā nodalījumā, ja tās netiek lietotas.

ATSB piebilda, ka rezerves akumulatoriem jāatrodas rokas bagāžā.

Daudzas aviosabiedrības pērn aizliedza pārvadāt «Samsung» viedtālruņus «Galaxy Note 7» pēc ziņām par to akumulatoru aizdegšanās gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu