Studenti izstrādā tūrismu veicinošas mobilās lietotnes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Tūrisma aģentūras «Latvia Tours» organizētājā zinātnisko darbu konkursā «Latvia Tours Traveltech» uzvarēja Gustavs Upmanis, kura izstrādātā pasākumu platforma «Kurp.es» izcīnīja pirmo vietu.

Uzvarētāju izstrādātais tehnoloģiju risinājums darbojas jau šobrīd, un ikviens to var izmantot. Kurp.es palīdzēs pasākumu apmeklētājiem kā pasākumu meklēšanas un ieteikumu ģenerēšanas platforma, kurā jebkurš lietotājs varēs atzīmēt sev interesējošos pasākumu tipus un saņemt rekomendācijas par notikumiem, ko apmeklēt tuvākajā nākotnē. Tāpat šī platforma ir noderīga arī pasākumu organizatoriem, kas Kurp.es varēs ērti ievietot informāciju par saviem pasākumiem, kā arī ērti un vienkārši pārdot pasākuma biļetes.

«Esmu pārliecināts, ka nākotne piederēs starpdisciplināriem speciālistiem, kuri vienlīdz labi orientēsies vairāku industriju procesos, piemēram, tūrismā un informācijas tehnoloģijās. Konkursa finālisti to lieliski pierādīja, jo uz spēcīgas teorētiskās bāzes viņi spēja piedāvāt arī praktisku risinājumu - mobilo lietotņu prototipus un pat jau funkcionējošas pakalpojumu platformas. Varu droši teikt, ka par kādu no idejām mēs nākotnē vēl dzirdēsim,» uzsver «Latvia Tours» «Traveltech» projektu vadītājs Jānis Kolomenskis.

«Šobrīd mūsu galvenais mērķis ir pasākumi Rīgā, taču nākotnē vēlamies paplašināties gan Latvijā, gan ārpus mūsu valsts robežām. Šādu platformu radījām, jo, mūsuprāt, cilvēkiem, kuri ir aktīvi kultūras un citu pasākumu apmeklētāji, nav pietiekamas informācijas par visiem viņu pilsētā notiekošajiem pasākumiem. Rīgā un nenoliedzami arī citās Latvijas pilsētās notiekošo pasākumu skaits turpina pieaugt, tomēr cilvēkiem ir ļoti grūti ātri un efektīgi meklēt par tiem informāciju, tāpēc arī izstrādājām šādu visaptverošu platformu,» uzsver Gustavs Upmanis.

Otrajā vietā ierindojās Vidzemes augstskolas absolvente Kristīna Šumelova. Autore izstrādāja mobilās lietotnes prototipu, kas paredz visaptverošu ceļojumu funkciju iekļaušanu, atvieglojot ceļotājiem braucienu plānošanu. Trešajā vietā ierindojās Biznesa augstskolas «Turība» Starptautiskā tūrisma fakultātes studentes Santas Jakovčikas izstrādātais mobilās lietotnes prototips «Never Stop Exploring». Autores izvirzītajam tehnoloģiskajam risinājumam ir izglītojošs raksturs, kas apvienots ar aktuālām un praktiskām iespējām tās lietotājiem. Lietotne sevī ietvertu informāciju par tūrisma apskates objektiem, mudinot tūristus ceļot pa Latviju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu