No Londonas uz Parīzi elektriskā lidmašīnā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jaunuzņēmums Wright Electric ir iecerējis desmit gadu laikā sākt piedāvāt lidojumus elektrolidmašīnās starp Londonu un Parīzi.

Wright Electric šobrīd strādā ar projektu, kura ietvaros paredzēts uzkonstruēt elektrisku lidmašīnu, kas spētu nolidot 300 jūdzes jeb 480 kilometrus un vienlaikus pārvadāt 150 pasažierus.

Tā kā šādam lidaparātam nebūtu vajadzīga aviācijas degviela, biļešu cenas būtu krietni zemākas nekā šobrīd. Kā vēsta BBC, interesi par jaunajām tehnoloģijām jau ir izrādījusi zemo izmaksu aviosabiedrība EasyJet.

«EasyJet jau ir veikusi pārrunas ar Wright Electric un, būdama pieredzējusi aviopārvadājumu kompānija, aktīvi sniedz padomus aizraujošās tehnoloģijas attīstītājiem,» EasyJet pārstāvji pastāstījuši BBC.

Lai elektriskā lidmašīna Wright One kļūtu par realitāti, Wright Electric gan nāksies pārvarēt būtiskus šķēršļus.

Pirmkārt kompānija paļaujas, ka inovācijas bateriju tehnoloģijās turpinās ienākt līdzšinējā tempā. Ja ne, tad kompānijai neizdosies nodrošināt elektriskajām lidmašīnām nepieciešamo autonomiju. Tāpat kompānijai vēl nav ķērusies pie savas lidmašīnas izstrādes un izgatavošanas, tā vietā sadarbojoties ar amerikāņu izgudrotāju Čipu Jeitsu, kura Long-ESA šobrīd ir ātrākais elektriskais lidaparāts.

Jāpiebilst, ka elektrisko lidmašīnu izstrādes jomā aktīvi darbojas arī aviācijas gigants Airbus. Kompānija patlaban turpina divvietīgā E-Fan izstrādi, taču jau ir paziņojusi par plāniem izstrādāt elektrolidmašīnu, kas nelielos attālumos varētu pārvadāt 70 līdz 90 pasažierus.

Ja viss ritēs pēc Wright Electric plāna, pēc 20 gadiem visi netālie lidojumi, kas veido 30% no visu lidojumu skaita, būs elektriski. Piedevām lidmašīnām, kas sasniegušas mērķi, nebūs jāgaida bateriju uzlāde; tukšie akumulatori vienkārši tiks nomainīti pret pielādētiem un laineri atkal varēs celties gaisā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu