Virtuālās realitātes zonā: četri jaunākie tehnoloģiju izgudrojumi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Virtuālā (VR) un paplašinātā realitāte (AR) ir vienas no šobrīd augošākajām digitālajām tendencēm. Tās jaunas vēsmas ienesušas ne tikai izklaides sfērā, bet arī ikdienas dzīvē – piemēram, palīdzot fobiju pārvarēšanā, viesnīcas istabas apskatē pirms tās rezervēšanas, ceļu satiksmes noteikumu apgūšanā un citās situācijās.

Samsung ideju laboratorijā C-Lab radīti četri jauni šīs nozares produkti – viedie palīglīdzekļi cilvēkiem ar redzes traucējumiem, jauni virtuālie risinājumi datora ērtākai lietošanai un mājas iekārtojuma veidošanai, kā arī 360 grādu ceļošanas platforma. Produkti pagaidām ir izstrādes stadijā, taču jau guvuši atzinību un paver vēl plašākas VR tehnoloģijas iespējas.

2012. gada nogalē izveidotā Samsung C-Lab ir uzņēmuma iekšējā inkubācijas programma, kas darbinieku vidū veicina radošu uzņēmējdarbības kultūru un stimulē novatoriskas idejas. Programma atbalsta jaunrades attīstību visās uzņēmējdarbības jomās.

Relúmĭno

Relúmĭno ir vizuālās palīdzības programma, kas darbojas savienota ar Gear VR ierīci un ir paredzēta vājredzīgiem cilvēkiem un cilvēkiem ar redzes traucējumiem, ļaujot tiem daudz skaidrāk lasīt grāmatas un skatīties TV. Tā darbojas kā mobilā aplikācija, kas, ievietota Samsung virtuālās realitātes ierīcē Gear VR, palielina uzskates līdzekļus un tekstu, lai tos varētu baudīt labākā kvalitātē. Tehnoloģijai ir arī iespēja pārveidot attēlus, lai cilvēki, kuri reālus apkārtējos priekšmetus uztver izmainītā veidā, varētu tos redzēt bez deformācijas.

Foto: Publicitātes foto

Monitorless

Monitorless ir attālinātas vadības VR/AR risinājums, kas ļauj bez monitora izmantot tādas ierīces kā, piemēram, viedtālruņus un datorus. Tam tiek izmantotas īpašas brilles, kas vizuāli atgādina parastas saulesbrilles. Tās ir paredzētas citu ierīču satura skatīšanai. Pateicoties briļļu elektrohromatiskajam stiklam, lietotājs tās var izmantot gan paplašinātās realitātes (AR), gan virtuālās realitātes (VR) funkcijām.

Monitorless veidotājus iedvesmojis fakts, ka šobrīd nav pieejams pietiekami plašs AR un VR saturs, turklāt tas arī ļauj uz uz mobilajām ierīcēm spēlēt jaudīgas spēles.

VuildUs

Par to, kā veikalā noskatītais dīvāns vai skapis iederēsies kopējā mājas interjerā, vairs nav jālauza galva. Ar VuildUs pirms pirkuma veikšanas ir iespējams pārliecināties, kā jaunā mēbele izskatīsies mājoklī. Izmantojot īpašo 360 grādu kameru un ar VR ierīci saderīgu mobilo aplikāciju, lietotājam ir iespēja noskenēt savu mājokli un izveidot tā VR versiju. «Ieejot» šādā virtuālā mājoklī, saimnieki noskatīto mēbeli 3D veidolā var «piemērīt» telpai. Turpmāk arī nebūs nepieciešams veikt mērījumus, jo šis risinājums sniedz iespēju precīzi redzēt, vai noskatītās mēbeles izmēri atbilst nepieciešamajiem.

traVRer

Iespēja teleportēties un apskatīt jebkuru pasaules vietu vai kultūrvēsturisku objektu, sēžot mājās uz dīvāna, nu vairs nav nekas neiespējams. 360 grādu video platforma traVRer ļauj lietotājiem pieredzēt reālistisku virtuālo ceļojumu pirms galamērķa izvēles vai tieši pretēji – vēlreiz atgriezties piedzīvotajā. Platformas lietotāji var apmeklēt vēstures un arhitektūras pieminekļus un citas ievērojamākās vietas visā pasaulē, izbaudot tajās valdošo noskaņojumu, skaņas un notikumus. Turklāt lietotāji var nemanāmi pārslēgties starp dažādiem video, lai vietu apskatītu un izstaigātu no dažādiem rakursiem vai konkrētā laika periodā.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu