«Bite» uzlabos mobilā interneta pārklājumu uz lielākajiem valsts autoceļiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gatavojoties aktīvai ceļošanas sezonai vasarā, telekomunikāciju operators «Bite Latvija» («Bite») sācis projektu, kura laikā tiks attīstīts ātra interneta pārklājums uz lielākajiem valsts autoceļiem, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Projekta ietvaros kompānija plāno investēt vairāk nekā 60 mobilo sakaru bāzes stacijās, būtiski uzlabojot interneta pārklājumu uz vairāk nekā desmit lielākajiem autoceļiem Latvijā. Tostarp šī projekta pirmajā posmā uzlabojumi veikti autoceļu posmos Rīga-Liepāja un Rīga-Kolka.

«Mūsu dzīve nav iedomājama bez dažāda veida navigācijas aplikācijām, īpaši «Waze», ko saskaņā ar «Latvijas valsts ceļu» datiem Latvijā izmanto aptuveni 100 000 autovadītāju. Aizvien lielāku popularitāti gūst arī mūzikas un video straumēšana, atrodoties ceļā, tostarp sabiedriskajā transportā. Tāpēc ātrs un stabils internets ir nevis untums, bet gan ikdienas nepieciešamība. Ne velti pat pasažieru pārvadātāji, rūpējoties par klientu ērtībām, piedāvā izmantot brauciena laikā bezmaksas internetu,» sacīja «Bite» izpilddirektors Kaspars Buls.

Jau vēstīts, ka 2015.gadā «Bite Latvija» apgrozījums bija 67,057 miljoni eiro, kas ir par 12,6% vairāk nekā 2014.gadā, bet kompānijas peļņa pieauga par 15% un sasniedza 5,258 miljonus eiro. Uzņēmums pilnībā pieder Lietuvā reģistrētajam «Bite Lietuva».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu