Mācies valodu, kamēr gaidi WiFi pieslēgumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

75% amerikāņu pārvalda tikai vienu valodu, un, iespējams, tieši tāpēc Masačūsetsas Tehnoloģiju institūta (MIT) pētnieki ir nolēmuši darīt kaut ko lietas labā.

Cilvēks svešvalodas neapgūst, ja viņam nav intereses, vai arī tad, ja trūkst brīvā laika. Ar intereses trūkumu un nevēlēšanos apgūt jaunas valodas cīnīties ir grūti, turpretī laika trūkuma problēmai risinājumus patlaban meklē MIT speciālisti.

Kā raksta The Next Web, MIT norit lietotņu sērijas WaitSuite izstrāde, kas tieši pārāk aizņemtiem cilvēkiem palīdzēs izbrīvēt mirkļus jaunu vārdiņu apguvei, tai pašā laikā dodot arī iespēju vairāk koncentrēties uz tiešo pienākumu pildīšanu.

WaitSuite pamatā ir tādas mobilās lietotnes kā DuoLingo, taču tā vietā, lai būtu atsevišķa, neatkarīga programma, šīs lietotnes dažādu uzdevumu izpildē ievieš mikromācīšanos. Citiem vārdiem - WaitSuite iefiltrē jaunas zināšanas ikdienišķajos dīkstāves brīžos. Piemēram, brīdī, kad lietotājs viedtālruņa e-pasta pārlūkā gaida atbildes vēstuli, ierīces ekrānā parādās jauns logs, caur kuru WaitSuite pārbauda vārdiņu zināšanas.

WaitSuite ietver arī specializētas aplikācijas, piemēram, WaitChatter, kas tagad lejupielādējama arī kā interneta pārlūka Chrome paplašinājums. WaitChatter integrē «mācīšanos gaidot» dažādās ikdienišķās situācijās: kamēr čatā gaidi atbildi no sarunu biedra, kamēr viedierīce savienojas ar bezvadu interneta tīklu, kamēr pienāk lifts, kamēr telefonā ielādējas informācija u.c.

Kerija Kai, kas vada WaitSuite projektu, intervijā MIT News atklājusi, ka dīvainā kārtā papildu mācīšanās palīdzot lietotājiem labāk koncentrēties uz pamata uzdevuma izpildi. Proti, cilvēks, kurš darbojas e-pasta lietotnē un dīkstāves brīdi izmanto, mācoties jaunus vārdiņus, ar mazāku varbūtību iziet no e-pasta lietotnes, lai pievērstos kam citam, piemēram, sociālajiem tīkliem, kas nozog ļoti daudz laika.

WaitSuite izstrādātāji norāda, ka valodu apguve ir tikai pirmais solis, jo mikromācīšanos perspektīvā varētu izmantot, lai mācītos matemātiku, medicīnas terminus vai juridisko žargonu. Lai kā WaitSuite attīstītos, tas noteikti būs lietderīgāk pavadīts laiks nekā kādas spēlītes uzspēlēšana vai 100 nekam nederīgu tvītu izlasīšana.

Foto: Ekrānšāviņš no video
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu