Pirmie iespaidi: Samsung A5 tandēmā ar viedpulksteni Gear S3

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Šī bija mana pirmā pieredze, lietojot ikdienā viedpulksteni, ja neskaita dažas lētās viedaproces par dažiem desmitiem eiro, kas mācēja parādīt noietos soļus, laiku un paziņojumus par neatbildētiem zvaniem un SMS, bet, tā kā nebiju īsti sagaidījis vēlamo rezultātu no šīm viedaprocēm, tad tās ātri vien pazuda galda atvilktņu tālākajos stūros un līdz pat šai dienai turpina krāt putekļus, bet «Gear S3» mani patīkami pārsteidza ar savu dizainu, lietošanas ērtumu, uzbūvi un tā sniegtajām iespējām.

Dizains un uzbūve

«Gear S3» ir pieejams divās dažādās versijās – «Classic» un «Frontier». «Classic» modelis vislabāk piestāvēs kādam biznesa cilvēkam, jo tā dizains ir ieturēts vislabākajās klasisku rokas pulksteņu tradīcijās – ādas siksniņa, klasiskā dizaina vadības pogas un askētisks pulksteņa rāmja krāsojums, bet «Frontier» versija ir vairāk domāta aktīviem cilvēkiem, jo viedpulksteņa dizains ir ieturēts sportiskās noskaņās – ar silikona siksniņu un sportiskāku dizainu.

Testam es saņēmu tieši «Frontier» modeli, kas arī ļoti labi piestāvēja manam ikdienas ritmam un ģērbšanās stilam, jo šo pulksteni varēju lietot gan pie uzvalka, gan pie sporta tērpa, un uz rokas tas izskatījās ļoti labi abos gadījumos. Vienīgi no šim modelim līdzi nākošās silikona siksniņas ik pa laikam prasījās notīrīt putekļus, kurus tā pievelk kā spēcīgs magnēts.

Abi pulksteņi izmēros ir vienādi, bet diezgan lieli, to korpusu izmērs ir 46 mm, kas ne visiem varētu būt piemērots, un šeit varētu tikt apbēdināti mazāka auguma cilvēki, kuriem šis pulkstenis varētu būt vienkārši par lielu.

Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Abiem modeļiem ir standarta 22 mm siksniņas, kas nozīmē, ka varēsiet lietot šo viedpulksteni kopā ar citu ražotāju pulksteņu siksniņām.

«Gear S3» kontrolēšanai tiek izmantotas 2 pogas un grozāms gredzens ap viedpulksteņa ekrānu, kas spēj gandrīz pilnībā aizstāt pieskaršanos ekrānam.

«Gear S3» ir saņēmis «IP68» mitruma un putekļu noturības sertifikātu, kas nozīmē, ka jums nav jābaidās lietot šo pulksteni lietus laikā vai arī ceļojumā pa kādu no Āfrikas tuksnešiem.

Viedpulksteņa apakšā ir paslēpts optiskais pulsa sensors, kuru vismaz vienu reizi dienā jums gribēsies notīrīt, jo tā aizsargstikls ļoti labi pievelk netīrumus un vakarā jau sāka izraisīt tādu kā diskomfortu.

Ekrāns

«Samsung» savu «Gear S3» viedpulksteni ir aprīkojis ar «Super AMOLED» 1,3 collu ekrānu, kura izšķirtspēja ir 360 x 360 pikseļi, kas šādam viedpulkstenim liekas pilnīgi ideāli. To aizsargā «Corning» «Gorilla Glass SR+» aizsargstikls. Ekrāns ir spilgts, tādēļ jums nebūs grūtību saskatīt informāciju arī spožā saules gaismā.

Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Vienīgais mīnuss, kuru man gribētos pieminēt, ir automātiskā spilgtuma kontrole tumšā laikā, jo, kad aktivizēju ekrānu, tas vienmēr ieslēdzās ar maksimālo spilgtumu un tikai pēc pussekundes spilgtumu noregulēja uz zemāko.

Akumulators

Runājot par akumulatoru, es biju visnotaļ skeptisks attiecībā uz tehniskajā specifikācijā norādīto, ka «Gear S3» ar vienu uzlādi spēs strādāt līdz 4 diennaktīm, bet ziniet – šis viedpulkstenis manā gadījumā strādāja tieši 4 diennaktis ar vienu uzlādi, tomēr tikai ar vienu nosacījumu - ka esmu ieslēdzis tikai Bluetooth savienojumu, bet GPS un Wi-Fi savienojumi ir izslēgti, jo tādā gadījumā, piemēram, ar ieslēgtu GPS, pulkstenis var izlādēties apmēram pus dienas laikā.

Lai vēl pēc iespējas vairāk taupītu akumulatoru, biju deaktivizējis iespēju, ka ekrāns ir visu laiku ieslēgts, jo tas man vienkārši nebija nepieciešams. Tā vietā izmantoju žiroskopa sniegto iespēju, ka brīdī, kad pulksteni vēršu pret sevi, tas automātiski aktivizē ekrānu.

«Gear S3» uzlāde notiek ar bezvadu uzlādes palīdzību, kas spēja viedpulksteni uzlādēt apmēram pusotrā stundā. Pati lādēšana ir visai vienkārša, noņemam pulksteni no rokas un novietojam to uz dokstacijas, un pulkstenis sāks uzlādi.

Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Lietošanas ērtums

«Gear S3» testam saņēmu laikā, kad uz ielas bez cimdiem nebija īsti patīkami uzturēties, un bieži vien man lieti noderēja iespēja pulksteni kontrolēt, izmantojot divas pogas un grozāmo gredzenu ap viedpulksteņa ekrānu. Ja gribēju pacelt vai noraidīt zvanu, man atlika tikai pagriezt gredzenu vai nu uz vienu, vai otru pusi. Ja gribēju uzzināt noieto soļu skaitu, tad man atlika atkal pagriezt tikai viedpulksteņa gredzenu. Vienīgi tad, kad gribēju «Spotify» mūzikas straumēšanas aplikācijā pārslēgt dziesmu vai arī to apstādināt, tad gan man nācās aktivizēt iespēju, ka ekrāns reģistrēs pieskārienu arī tad, ja man rokās būs cimdi.

Lai gūtu pēc iespējas labāku pieredzi «Gear S3», viedpulksteni es saņēmu kopā ar jaunāko «Samsung» viedtālruni «A5» 2017. gada modeli. Zvanu laikā uz «Gear S3» ekrāna redzēju ne tikai zvanītāja vārdu, bet arī bildi; pārslēdzot dziesmu «Spotify», uz «Gear S3» bija redzams arī dziesmas albuma noformējums. It kā sīkumi, bet rada tādu kā pilnības sajūtu. Gluži pretēja situācija bija, savienojot pulksteni ar «iPhone 6», tur gan pie paziņojuma vai dziesmas redzēju tikai tekstuālo informāciju. Vēl es arī nevarēju sinhronizēt noieto soļu daudzumu ar Apple «Health» aplikāciju. Tāpēc vēl kādu laiku būs jāpagaida, kad «Gear S3» spēs pilnībā sadarboties ar «Apple» viedtālruņiem

Patīkama lieta, kas mani kā cilvēku ar dziļu miegu pārsteidza, bija modinātājs, jo, tiklīdz «Gear S3» sāka skanēt un vibrēt modinātāja paziņojums, tad tas uzreiz spēja mani piecelt, jo to līdz šim nav varējis izdarīt neviens modinātājs.

Ja slinkums jūs ir galīgi pārņēmis un pārpildītā autobusā jums negribas vilkt ārā savu viedtālruni, tad uz «Facebook», «Whatsapp» ziņām vai SMS varat atbildēt, izmantojot «Gear S3» esošās ātrās atbildes, vai arī atcerēties laikus, kad izmantojām podziņtelefonus, un atbildi rakstīt pats, izmantojot mazo ciparnīcu uz «Gear S3» ekrāna. Pāris reizes pat to izmantoju un nemaz nebija tik slikti, vismaz nostalģiska sajūta ir garantēta.

Vēl viena patīkama lieta bija, ka «Gear S3» nemitīgi sekoja līdzi manām ikdienas gaitām un vienmēr man atgādināja, ka esmu pārāk ilgi aizsēdējies pie datora vai arī vienkārši esmu pārāk ilgi nekustīgs un ka man derētu izmest kādu loku – izkustināt kājas. Tas arī uzskaitīja stundas, kuras esmu pavadījis guļot, un cik no tām stundām esmu gulējis mierīgi un cik no tām esmu nedaudz vairāk vārtījies pa gultu.

Runājot par ierīces darbību kopumā, tad pulkstenis nevienu reizi neizrādīja kādas dumpošanās pazīmes. Tas uz komandām reaģēja ātri un bez aiztures, kā arī paziņojumus saņēma gandrīz vienlaicīgi ar telefonu.

Kopsavilkums

Ja man kāds jautātu, vai es pirktu «Gear S3» par 350 eiro (tik šobrīd maksā pulkstenis «Samsung» oficiālajā interneta veikalā), tad mana atbilde būtu – jā, bet ar nosacījumu, ka man jau ir «Samsung» viedtālrunis, jo ar citu ražotāju viedtālruņiem gaidītais efekts nebūs ne tuvu tik labs.

Viedpulkstenis ir ļoti kvalitatīvi nostrādāts, nekas neļurkājas, pats viedpulkstenis strādā ar Šveices pulksteņa precizitāti, ja vien neskaita barometra darbību, jo to nācās regulāri kalibrēt, lai tiktu atainota pareiza informācija. Divu nedēļu laikā vairāk pievērsos tam, kas notiek ar manu pulsu un vispār cik daudz kustos. Un, kas ir pats galvenais, tas notika pavisam neapzināti, jo vienkārši visu informāciju manā vietā apkopoja «Gear S3» un vizuāli parādīja «S Health» aplikācijā.

Patīkami pārsteidza baterijas laiks, kas mani pilnībā apmierināja, un arī «Gear S3» lādēšana ir ļoti ērta, pateicoties bezvadu lādēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu