Pētījums: Mūsdienīgas tehnoloģijas ir svarīgs faktors darbinieku piesaistei un apmierinātībai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ievērojams vairākums jeb 82% no tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuru ikdienas pienākumi ietver darbu ar datoru, uzskata, ka mūsdienīgs informācijas tehnoloģiju (IT) nodrošinājums ir svarīgs kritērijs apmierinātībai ar darbu, liecina pētījumu tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS un «Microsoft Latvia» veikta pētījuma dati.

Pētījuma autori norāda, ka mūsdienīgas tehnoloģijas īpaši svarīgas ir darbiniekiem ar augstāko izglītību, kā arī tiem, kuriem jau pašlaik ir pieejami mūsdienīgi IT risinājumi darbavietā, un gados jaunākiem darbiniekiem.

«Personālvadības eksperti jau sen norāda, ka darbinieku lojalitāti un apmierinātību ar darbu būtiski ietekmē iespēja strādāt ar mūsdienīgām tehnoloģijām. Veiktais pētījums apliecina, ka tām organizācijām, kuras vēlas piesaistīt izglītotākos, talantīgākos un ambiciozākos, saviem darbiniekiem ir jāpiedāvā mūsdienīga un droša tehnoloģiju vide. Esmu pārliecināta, ka tie uzņēmumi, kuri ātrāk un gudrāk pratīs izmantot tehnoloģiju iespējas biznesa attīstībai šajā digitālās transformācijas laikmetā, iegūs gan būtiskas konkurētspējas priekšrocības, gan uzvarēs cīņā par jaunajiem talantiem,» komentēja «Microsoft Latvia» vadītāja Renāte Strazdiņa.

Tāpat pētījumā konstatēts, ka 68% datorlietotāju uzskata, ka datorprogrammas un IT risinājumi viņu darbavietā ir mūsdienīgi un modernai darba videi atbilstoši, 29% no datorlietotājiem uzskata, ka mūsdienīgas tehnoloģijas palīdz būt efektīvākam darbā, bet neietekmē darba un privātās dzīves līdzsvaru, bet 28% uzskata, ka tehnoloģijas ne tikai palīdz būt efektīvākam, bet arī palīdz nodrošināt līdzsvaru starp darbu un privāto dzīvi.

Tāpat mūsdienu darbiniekiem ir svarīgi nepieciešamības gadījumā strādāt no jebkuras ierīces un vietas, ko nodrošina mūsdienīgi tehnoloģiju risinājumi un pakalpojumi, tomēr tikai 21% aptaujāto norādīja, ka darbavietā tiek izmantoti mākoņpakalpojumi, kaut gan tieši tie palīdz darbiniekiem būt elastīgiem.

66% aptaujāto datorlietotāju ir svarīgi, ka darbavietā tiek izmantotas tikai legālas datorprogrammas. Īpaši svarīgi tas ir sievietēm, publiskajā sektorā strādājošiem, lauku reģionu iedzīvotājiem, tiem, kuru darbavietas ir apgādātas ar mūsdienīgu tehnoloģiju nodrošinājumu, kā arī gados vecākiem cilvēkiem.

Pētījuma vajadzībām SKDS šā gada martā aptaujāja 1005 respondentus visā Latvijas teritorijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu