Interesantas un praktiski noderīgas mobilās aplikācijas ceļotājiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pēdējā pusgada laikā ceļoja katrs otrais Latvijas iedzīvotājs, tuvākajos sešos mēnešos ārpus valsts robežām plāno doties jau septiņi no desmit respondentiem, turklāt visbiežāk kā ceļojumu galamērķi viņi norāda Eiropas Savienības valstis, liecina mobilo sakaru operatora Bite veiktās aptaujas rezultāti.

Materiāls tapis sadarbībā ar mobilo sakaru operatoru Bite

Gan plānojot tuvākus un tālākus braucienus, gan jau esot atpūtā, ir ierasts visus jautājumus risināt iespējami vienkāršāk, un mūsdienās šajā ziņā ļoti noder mobilās lietotnes un tiešsaistes risinājumi.

Lūk, vairākas mobilās aplikācijas, ko atzinīgi vērtē pieredzējuši ceļotāji, – tās lieti noder, dodoties atpūtas vai darba braucienos ārpus Latvijas.

# Kayak – plāno visu ceļojumu vienuviet

Līdzīgi kā plašu popularitāti iemantojušais resurss «Skyscanner», arī šī lietotne nodrošina labāko aviobiļešu, viesnīcu, auto nomas u.c. cenu piedāvājumu meklēšanu dažādās vietnēs. Taču «Kayak» atšķiras ar to, ka šeit bieži var atrast ekskluzīvus labas cenas piedāvājumus, kas citviet nav pieejami. Turklāt lietotāji var uzstādīt labāko cenu paziņojumu vai izmantot «cenu prognozes» funkciju, kas palīdz izvērtēt – rezervēt noskatīto variantu uzreiz vai nogaidīt. Šo aplikāciju var izmantot kā ceļojumu plānotāju, jo tā ļauj pievienot svarīgāko informāciju – izlidošanas vārtu numuru, viesnīcas rezervācijas apstiprinājuma numuru utt. Informācijai var piekļūt reālajā laikā, un to var sinhronizēt ar citām ierīcēm, piemēram, Apple viedpulksteni. Lietotne pieejama iOS un Android ierīcēm.

Foto: Publicitātes foto

# PackPoint – neaizmirsti svarīgākās ceļojumam nepieciešamās lietas mājās

Čemodāna sakārtošana reizēm ir grūtāks uzdevums nekā šķiet. Lielisks risinājums ir mobilā aplikācija «PackPoint» – tā gan palīdzēs sastādīt līdzņemamo lietu sarakstu, gan ziņos par laika prognozēm, gan ieteiks nepieciešamākās lietas līdzņemšanai, ja ievadīsi tajā ceļojuma laikā plānotās aktivitātes. Lietotāji var pat dalīties ar savu līdzņemamo lietu sarakstu ar citiem – ja nu draugiem vai ģimenes locekļiem arī nepieciešama palīdzība. Lietotne pieejama iOS un Android ierīcēm.

Foto: Publicitātes foto

# Sidekix – iepazīsti pilsētu aizraujošās un izzinošās pastaigās

Pilsētvides maršruta plānotājs «Sidekix» nesola īsākos maršrutus, taču, iespējams, interesantākos gan. Aplikācija piemeklē labākos pastaigu maršrutus, ņemot vērā lietotāja intereses – sākot ar stilīgām vietām, kur ieturēt maltīti, un beidzot ar modernās mākslas galerijām. Jāpiebilst, ka visas šīs vietas iesaka vietējie iedzīvotāji, tāpēc tās noteikti neliks vilties! Pašlaik pieejama informācija par 100 lielākajām pilsētām, bet izstrādātāji apgalvo, ka to skaits palielinās katru nedēļu. Aplikācija pieejama Google Play.

Foto: Publicitātes foto

#Citymapper – neapmaldies sabiedriskā transporta labirintos

Ja nevēlies nedz staigāt kājām, nedz īrēt auto, zelta vidusceļš būs sabiedriskais transports. «Citymapper» palīdzēs atrast nepieciešamo transportu un saplānot braucienu tā, lai lietotājs nonāktu galamērķī iespējami ātrāk. Aplikācija piedāvā reālā laika sarakstus autobusiem, vilcieniem un metro lielākajās pilsētās, piemēram, Stokholmā, Kopenhāgenā, Berlīnē, Briselē, Milānā, Romā, Londonā, Parīzē, Sanktpēterburgā, Maskavā u.c. Lietotne pieejama iOs un Android ierīcēm. Starp citu – tā Google Play lejupielādēta vairāk nekā miljons reižu!

Foto: Publicitātes foto

«Bites veiktās aptaujas dati liecina, ka populārākie Latvijas iedzīvotāju ceļojumu galamērķi ir Eiropas Savienības galvaspilsētas, kurās, kā zināms, ir ļoti attīstīta sabiedriskā transporta sistēma. Lai gan populārās mobilās aplikācijas Waze un Google Maps ceļotāju vidū ir pārbaudīta vērtība, arī «Citymapper» ir ne mazāk praktiska aplikācija, ko apliecina Google Play statistika. Kā nekā Eiropas metropoļu sabiedriskā transporta sistēmas iebraucējiem nereti ir visai liels izaicinājums,» piebilda Šmite.

#AutoSlash – nomā auto par labu cenu

Auto nomas cenas mainās teju katru dienu, tāpēc izsekot šīm pārmaiņām steidzīgajā dzīves ritmā nav viegli. Ja arī tas izdodas, nevaram būt droši, ka atrastā cena būs tā izdevīgākā. «AutoSlah» izstrādātāji sola labākās auto nomas cenas meklējumus paveikt lietotāju vietā. Tev tikai jāievada vēlamie ceļojuma datumi, galamērķi un cita rezervācijas informācija interneta vai mobilajā vietnē, un «AutoSlash» komanda atsūtīs visu nepieciešamo informāciju.

Foto: Publicitātes foto

# Dayuse.com – izmanto iespēju atpūsties komfortabli

Laiks starp pārlidojumiem ir par garu, lai to pavadītu lidostā? Vienas dienas ekskursija mazliet ievelkas? Ja ir īstais noskaņojums, brīvo laiku vienmēr var pavadīt, pastaigājoties pa pilsētu, iepērkoties un izbaudot vietējo virtuvi. Taču, ja vēlies atpūsties komfortabli, piemēram, ieiet siltā dušā vai pāris stundas pasnaust mīkstā gultā, nevis lidostas vai autoostas krēslā, lieti noderēs mobilā aplikācija «Dayuse». Tā piedāvā atrast istabiņu uz pāris stundām vairāk nekā 3000 viesnīcās visā pasaulē par īpaši pievilcīgām cenām, proti, ar atlaidi līdz pat 75% no viesnīcu standarta cenām. Lietotne pieejama Android ierīcēm.

Foto: Publicitātes foto

# Yelp – atrodi tuvāko restorānu, mākslas galeriju, lielveikalu, autoservisu

Ja ceļojuma laikā vēlies nobaudīt ko vairāk par viesnīcas piedāvāto virtuvi, mobilā aplikācija «Yelp», kurā iekļauta detalizēta informācija par 100 miljoniem restorānu, kafejnīcu, bāru u.tml. visā pasaulē, kļūs par tavu labāko draugu un sabiedroto. Tā palīdzēs atrast ideālo vietu maltītei gan pēc restorāna nosaukuma vai adreses, gan lietotāja atrašanās vietas kartē, gan arī citu lietotāju atsauksmēm. Ja nav noskaņojuma doties pusdienās vai vakariņās uz pilsētu, ar šīs aplikācijas palīdzību tiešsaistē var iepazīties ar dažādu restorānu ēdienkartēm un pasūtīt kāroto. Starp citu – «Yelp» piedāvā arī informāciju par dažādiem kultūras un izklaides pasākumiem, populārākajiem iepirkšanās centriem, iespēju atrast tuvākajā apkārtnē labāko autoservisu, veļas mazgātavu vai santehniķi, noalgot gidu u.tml. Lietotne pieejama iOS un Android ierīcēm.

Foto: Publicitātes foto

Aptaujā, kas tika veikta 2017.gada aprīlī, piedalījās 1526 respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem, 49% respondentu bija vīrieši, bet 51% - sievietes.

* Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu