Apple: pirmā ASV kompānija, kuras vērtība pārsniedz $800 miljardus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV tehnoloģiju gigants Apple otrdien kļuvis par pirmo ASV kompāniju, kura tirgus kapitalizācija pārsniegusi 800 miljardus ASV dolāru.

Kopš brīža, kad Apple vērtība pirmo reizi pārkāpa 700 miljardu slieksnim, ir pagājuši nepilni divi gadi. Bet kārtējo vērtības lēcienu Apple piedzīvojis kopš ASV prezidenta vēlēšanām, proti, kopš pagājušā gada novembra Apple akciju vērtība ir palielinājusies par gandrīz 50%, bet kopš gada sākuma tā kāpusi par 33%, raksta Independent.co.uk.

Tādējādi Apple veido 4% no S&P 500 (500 lielākās ASV kompānijas) kopējās vērtības, kas ir 21,7 triljoni ASV dolāru.

Jāpiebilst, ka 2012.gadā Apple daļa S&P 500 indeksā bija 4,9%, taču tas skaidrojams ar to, ka šogad vien visu S&P 500 kompāniju vērtība kāpusi par 7%.

Ja vērtības izmaiņu temps nemainīsies, tad līdz gada beigām Apple tirgus kapitalizācija sasniegs un pārkāps 1 triljona (1 000 000 000 000) ASV dolāru slieksni.

Interesants fakts:

tikai pieciem ASV štatiem iekšzemes kopprodukts ir lielāks nekā Apple vērtība.

Tie ir Ilinoisa, Teksasa, Kalifornija, Florida un Ņujorka. Pārējiem 45 štatiem tas ir zem 800 miljardu ASV dolāru atzīmes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu