Izstrādā baterijas, ko varēs uzlādēt dažās minūtēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jau nākamgad pārdošanā varētu nonākt viedtālruņu baterijas, ko iespējams uzlādēt piecās minūtēs.

Izraēlas kompānija, kas izstrādā jaunās baterijas FlashBattery, sola, ka pilnu uzlādi no nulles līdz 100 procentiem būs iespējams veikt laikā, kas pielīdzināms tējkannas vārīšanās ilgumam. Tas ir aptuveni 100 reizes ātrāk nekā vidēji nepieciešams, lai mūsdienās uzlādētu vidusmēra telefonu, raksta independent.co.uk.

Kompānija StoreDot jauno bateriju tehnoloģiju prezentēja 2014.gadā, bet pilnveidots un izmēros mazāks baterijas modelis tika parādīts astoņus mēnešus vēlāk - 2015.gada sākumā Patērētāju elektronikas šovā (CES) Lasvegasā.

StoreDot izpilddirektors Dorons Meiersdorfs BBC News sacījis, ka bateriju sērijveida ražošanu paredzēts sākt 2018.gada sākumā, tas ir pēc aptuveni gada.

Jaunajām baterijām būs ne tikai priekšrocības, bet arī trūkumi. Būtiskākais no tiem ir paredzamais kalpošanas ilgums. Ražotājs gan uzskata, ka šo īpašību kompensēs un baterijas pievilcīgas padarīs uzlādes ātrums. Viss ir iespējams, jo kuram viedtālruņa saimniekam gan nav nācies sēdēt pie lādētāja un vērot, cik lēni kāpj baterijas rezerves procentu skaitītājs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu