Prezentāciju veidošanas platforma «Prezi» iegādājas «Infogr.am»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Ungārijā dibinātā vizuālo prezentāciju veidošanas platforma «Prezi» iegādājusies pasaulē pazīstamo un Latvijā dibināto datu vizualizācijas uzņēmumu «Infogr.am», šodien žurnālistus informēja uzņēmumu pārstāvji.

«Infogr.am» līdzdibinātāja Alise Semjonova sacīja, ka darījuma cena netiek atklāta. Viņa arī sacīja, ka pēc darījuma visi «Infogr.am» darbinieki kļuvuši par «Prezi» daļu īpašniekiem.

«Juridiski esam viens uzņēmums - «Prezi», bet produkti un zīmoli pagaidām nemainās, tāpēc lietotāju pusē izmaiņu nav. Pašlaik meklējam labāko veidu, kā sadarboties un, kamēr saprotam, kā varam radīt vienu produktu, darbosimies šādi,» atklāja Semjonova.

Tikmēr «Prezi» līdzdibinātājs un vadītājs Peters Arvai sacīja, ka viņa vadītajam uzņēmumam šis ir pirmais šāda veida darījums. «»Prezi» bija ieinteresēts apvienoties ar «Infogr.am», jo mums ir kopīgs mērķis - palīdzēt klientiem pieņemt izsvērtus lēmumus, piedāvājot viņiem efektīvākus vizuālās komunikācijas rīkus. Ja attēls ir līdzvērtīgs tūkstoš vārdiem, tad papildinot to ar datiem, tas kļūst daudz uzticamāks,» pirkuma motivāciju skaidroja Arvai.

Runājot par turpmāko «Infogr.am» darbību, uzņēmumu pārstāvji norādīja, ka «Infogr.am» kļūs par «Prezi» filiāli ar bāzes vietu Latvijā. Tāpat «Prezi» turpinās investēt «Infogr.am» izpētē un attīstībā, kā arī Latvijā veidos «Datu vizualizācijas ekselences centru».

«Infogr.am» 2012.gada februārī dibināja Uldis Leiterts, Raimonds Kaže un Semjonova, uzņēmumam ir biroji Rīgā un Sanfrancisko. «Infogr.am» ir datu vizualizācijas rīks, ar kura palīdzību iespējams izveidot interaktīvas diagrammas, infografikas un kartes. To lieto mārketinga speciālisti, mediju kompānijas un studenti visā pasaulē

SIA «Infogram» pašlaik pilnībā pieder ASV reģistrētajam «Infogram Software Inc.» un 2014.gadā apgrozīja 416 077 eiro, bet strādāja ar 683 062 eiro lieliem zaudējumiem.

«Prezi» ir 2009.gadā izveidota prezentāciju veidošanas platforma, kas tās lietotājiem palīdz veiksmīgāk komunicēt ar savu mērķauditoriju un klientiem. Atšķirībā no atsevišķiem slaidiem, «Prezi» vienotā, interaktīvā platforma palīdz veidot prezentāciju iesaistošāku, pārliecinošāku un atmiņā paliekošāku.

«Prezi» patlaban izmanto vairāk nekā 85 miljoni lietotāju visā pasaulē. Uzņēmumam ir biroji Sanfranisko, Budapeštā un Mehiko.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu