«Nokia» un «Apple» izbeidz nesaskaņas par patentu pārkāpumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Somijas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija «Nokia» un ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» otrdien paziņoja, ka izbeidz savstarpējās nesaskaņas par patentu pārkāpumiem.

Izbeidzot pašreizējās nesaskaņas attiecībā uz intelektuālo īpašumu, abi uzņēmumi «pārveidos savas attiecības, no pretiniekiem tiesā kļūstot par biznesa partneriem», norāda «Nokia».

Pēc vairākus gadus ilgušām domstarpībām «Nokia» un «Apple» sākotnēji parakstīja licencēšanas vienošanos 2011.gadā.

Taču pērn decembrī «Nokia» Vācijas un ASV tiesās iesūdzēja «Apple», apgalvojot, ka uzņēmums bez samaksas izmanto «Nokia» tehnoloģijas vairākos savos produktos.

Sūdzības aptvēra 32 patentus attiecībā uz inovācijām saistībā ar ekrāniem, lietotāju saskarni, programmatūru, antenu, mikroshēmām un video šifrēšanu.

Otrdien panāktā vienošanās paredz, ka «Nokia» nodrošinās «Apple» noteiktus tīkla infrastruktūras produktus un pakalpojumus.

«Regulāras tikšanās starp «Nokia» un «Apple» vadītājiem nodrošinās, ka attiecības ir efektīvas un sniedz ieguvumu abām pusēm un to klientiem,» teikts paziņojumā.

Abas puses šīs vienošanās finansiālās detaļas gan neatklāj.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu