«Android» un «Windows 10» operētājsistēmas popularitātes ziņā tuvojas «Windows 7»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Aprīlī visvairāk lietotā operētājsistēma Latvijā bija «Windows 7», kura, lai no Latvijas pievienotos vietējām tīmekļa vietnēm, lietota 28,7% gadījumu, liecina starptautiskā interneta izpētes un konsultāciju uzņēmuma «Gemius» pētījuma «gemiusRanking» dati.

Otrā populārākā operētājsistēma bija «Android», kas lietota 24,2% gadījumu, bet trešā - «Windows 10» ar 23,2%. Kamēr «Windows 7» popularitāte nemainīgi krītas, nākamo divu operētājsistēmu popularitāte nemainīgi pieaug.

Vienlaikus «iOS» 2017.gada aprīlī lietota 7,5% gadījumu, «Windows 8.1.» - 6,8%, bet vairāk nekā divus gadus neuzturētā un ievainojamā operētājsistēma «Windows XP» aprīlī lietota 5% gadījumu. Savukārt «Mac OS X» lietota 1,7% gadījumu, «Windows 8» - 0,9% gadījumu.

Arī pērn aprīlī visvairāk lietotā operētājsistēma bija «Windows 7» ar 40,2%. Otrajā vietā bija «Android» ar 15,7%, bet trešajā - «Windows 10» ar 14,4%.

«Windows 7» kļuva par populārāko operētājsistēmu Latvijā 2012.gada sākumā, apmēram trīs gadus pēc nokļūšanas tirgū. Līdz tam stabila līdere bija «Windows XP» operētājsistēma.

«gemiusRanking» aplūko statistiku par operētājsistēmām, kuras izmanto personas, kuras no Latvijas pievienojas Latvijas tīmekļa vietnēm. Statistika ir balstīta uz lapu skatījumu skaitu attiecībā uz «gemiusTraffic» pētījumā iekļautajām tīmekļa vietnēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu