RTU studenti ieguvuši 2.vietu Pasaules čempionātā spageti tiltu konstruēšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) studentu komanda «JAM» ieguvusi 2.vietu Pasaules čempionātā spageti tiltu konstruēšanā «RECCS 2017», informēja universitātē.

Komanda arī uzstādījusi jaunu oficiālo Latvijas rekordu izturētās slodzes rādījumam - 536 kilogrami. Sacensības norisinājās 25.maijā Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā.

RTU jauno inženieru komandā «JAM» startēja Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes (MTAF) studenti Artūrs Vēvers, Jānis Lungevičs un Māris Puriņš. Viņi sacensībās balsta klasē piedalījās ar diviem tiltiem, no kuriem pirmais nodrošināja 2.vietu, savukārt otrais, kas slodzes testā izturēja 378,80 kilogramus, komandai nodrošināja 5.vietu.

Sacensībās piedalījās arī RTU studentu komanda «Bridge iT» - Būvniecības inženierzinātņu fakultātes (BIF) studenti Lauris Lubgans un Helmuts Zālītis, kā arī MTAF students Artūrs Smalkais. Viņu tilts izturēja 476,40 kilogramus lielu slodzi, nodrošinot sacensībās 4.vietu.

Komandām sacensībās, kas kopumā ilga vairāk nekā nedēļu, no makaroniem un līmes bija jāuzbūvē tilts, kura kopējā masa nedrīkst pārsniegt vienu kilogramu, un laiduma garumam starp balstiem ir jābūt vienu metru garam. Sacensību finālā tilts tika slogots ar konstantu slodzi, līdz tas sabruka.

Šā gada Pasaules čempionātā piedalījās komandas no Latvijas, Ungārijas, Norvēģijas, Lietuvas, Rumānijas, Irānas un Bulgārijas. Abas RTU komandas ceļazīmi uz Pasaules čempionātu «RECCS 2017» ieguva, uzvarot Baltijas spageti tiltu konstruēšanas sacensībās «STiKS 8», ko rīko RTU MTAF Studentu pašpārvalde sadarbībā ar RTU Studentu parlamentu.

Pērn Pasaules čempionātā spageti tiltu konstruēšanā «RECCS 2016» RTU MTAF studentu komandas «JAM» tilts izturēja 372,1 kg lielu slodzi, nodrošinot sacensībās 5.vietu. Savukārt RTU BIF studentu komanda «Bridge iT» plūca uzvaras laurus ar augstāko izturētās slodzes rādījumu - 468,8 kilogrami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu