Pētnieki Sietlā atrisinājuši telefona bateriju problēmu. Vismaz daļēji

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no video

Mobilie telefoni kļūst aizvien gudrāki un glāstāmāki, bet ir viena būtiska problēma - ar baterijas energoresursa jautājumu izstrādātājiem sokas itin švaki un sen vairs nav tie laiki, kad neaizstājamā saziņas ierīce pie rozetes bija jāslēdz reizi nedēļā.

Lai gan ražotāji piedāvā aizvien ietilpīgākas litija jonu baterijas un pēdējā laikā aizvien izplatītāka kļūst ātrās uzlādes funkcija, problēma nebūt nav atrisināta.

Tādēļ Sietlā bāzētās Vašingtonas universitātes pētnieki ķērās pie darba un radīja telefonu, kuram nav nepieciešama baterija, lai darbotos, raksta Nypost.com.

Telefons izgatavots no brīvi pieejamām detaļām un, kā norāda, konkrētā projekta vadītājs Šjams Golakota, viņa vadītā komanda ir pierādījusi, ka tehnoloģija strādā, jo ar bezbaterijas telefonu jau ir veikti balss zvani Skype.

Lai telefons darbotos ar ļoti zemu enerģijas patēriņu jeb enerģiju, kas iegūstama no apkārtējās vides, pētnieki pašos pamatos pārdomājuši, kā telefons darbojas.

Mūsdienu telefoni milzum daudz enerģijas patērē, pārveidojot no sakaru torņa saņemto analogo signālu digitālos datos.

Kā enerģijas patēriņa problēmu Vašingtonas universitātes pētnieki piedāvā ne visai vienkāršu risinājumu. Viņu izstrādātā ierīce skaņu pārraida un saņem, izmantojot telefona skaļruņa un mikrofona vibrācijas. Bet pārraides procesam tomēr nepieciešamos mikrovatus enerģijas ražo fotodiodes.

Līdz rūpnieciski ražotiem bezbateriju telefoniem gan vēl ir tālu, jo Sietlā izstrādātais telefons darbojas tikai caur speciāli veidotu bāzes staciju. Tomēr Golakota ar kolēģiem ir pārliecināts, ka to pašu rezultātu ir iespējams panākt arī ar parastajām bāzes stacijām vai Wi-Fi rūteriem, kas ir daudzās mājsaimniecībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu