ASV aizliedz «Kaspersky» programmatūru izmantošanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV valdība nolēmusi aizliegt federālajām iestādēm iegādāties Krievijas uzņēmuma «Kaspersky Labs» produktus, pieaugot bažām par tā saikni ar Krievijas izlūkdienestiem.

Galvenā Pakalpojumu administrācija (GSA), kas nodarbojas ar valdības iepirkumiem, pavēstījusi aģentūrai AFP, ka kiberdrošības programmatūru ražotājs «Kaspersky Labs» ir izslēgts no apstiprināto tirgotāju sarakstiem.

«GSA prioritāte ir gādāt par ASV valdības sistēmu un tīklu integritāti un drošību un izvērtēt pieejamos produktus un pakalpojumus,» teikts GSA paziņojumā.

Lēmums pieņems nedēļu pēc ASV izlūkdienestu un tiesībsargāšanas iestāžu augstāko amatpersonu publiski pausto satraukumu par «Kaspersky Labs» programmatūru izmantošanu.

Tikmēr pats uzņēmums trešdien paziņojis AFP, ka tam neesot nekādu sakaru ar valdību un ka tas nekad nav nevienai valdībai pasaulē palīdzējis un nepalīdzēs kiberspiegošanā.

«Kaspersky Labs» norādīja, ka tam izvirzītās apsūdzības ir nepatiesas un nav pamatotas ar jebkādiem drošiem pierādījumiem.

Tajā pašā laikā aģentūra «Bloomberg» šonedēļ norādīja, ka saskaņā ar «Kaspersky Labs» iekšējo e-pasta saraksti uzņēmums uzturējis ar Krievijas Federālo Drošības dienestu (FDD) ciešākus sakarus, nekā tas atzinis publiski.

Uzņēmums otrdien izplatīja paziņojumu, kurā apstrīdēti «Bloomberg» apgalvojumi, norādot, ka tā piesauktās e-pasta vēstules esot nepareizi interpretētas un sagrozītas.

Tomēr «Kaspersky Labs» atzinis, ka tas «regulāri sadarbojas ar tiesībsargāšanas iestādēm, industrijas kolēģiem un kibernoziegumu upuriem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu