Personālo datoru tirdzniecības kritums pasaulē turpinās jau teju trīs gadus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Personālo datoru tirdzniecība pasaulē šā gada otrajā ceturksnī turpinājusi kritumu, taču novērojamas stabilizēšanās pazīmes, paziņojusi tirgus izpētes kompānija «Gartner».

Tās apkopotie dati liecina, ka otrajā ceturksnī pasaulē piegādāts 61,1 miljons personālo datoru, kas ir par 4,3% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Tikmēr tirgus izpētes kompānijas «International Data Corp.» (IDC) publiskotie dati norāda pat uz vēl mazāku tirdzniecības apjomu, kas otrajā ceturksnī sarucis par 3,3% un veidojis 60,5 miljonus vienību.

«Gartner» norāda, ka personālo datoru tirdzniecība reģistrējusi kritumu vienpadsmito ceturksni pēc kārtas, kas ir ilgākais lejupslīdes periods nozares vēsturē.

Analītiķi gan prognozē, ka nozari varētu atbalstīt aizvien pieaugošā popularitāte attiecībā uz jaudīgiem datoriem videospēļu spēlēšanai un jaunām «Windows» iekārtām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu