Ministri nosaukuši savas iecienītākās mobilās lietotnes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Ministri Latvijā ir atvērti digitālajiem izaicinājumiem un labprāt ikdienā izmanto telefonā pieejamās aplikācijas gan darbam, gan brīvajam laikam. Starp biežāk nosauktajām ir lietotnes saziņai – WhatsApp un e-pasts, kā arī ar autobraukšanu saistītās – Mobilly, Circle K, Waze un Taxify, liecina projekta «Skolēna digitālais IQ» apkopotā informācija.

«Projekta «Skolēna digitālais IQ» veiktajā jauniešu aptaujā noskaidrojām, ka visbiežāk jaunieši lieto tieši izklaides un saziņas aplikācijas. Par ministriem apkopotā informācija un viņu ikdienas paradumi rāda, ka tehnoloģijas var izmantot daudz plašāk, proti, lai ietaupītu laiku, iegūtu jaunas zināšanas un pat uzlabotu fizisko sagatavotību. Tieši tāpēc veidosim tiešsaistes mācību vidi jauniešiem, lai parādītu digitālo tehnoloģiju plašās lietošanas iespējas,» skaidro Samsung Skola nākotnei vadītājs Baltijas valstīs Krišjānis Ozols.

Zemkopības ministram Jānim Dūklavam aplikācijas ļauj ietaupīt laiku. To vidū ir gan Smart-ID, kas palīdz ātri un ērti veikt maksājumus internetbankā, Waze, lai izvairītos no sastrēgumiem un plānotu braucienus, kā arī WhatsApp un Kalendārs saziņai ar kolēģiem un dienaskārtības plānošanai.

Finanšu pārraudzības aplikācija Swedbank ir arī finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas telefonā līdzās tādām aplikācijām kā Twitter un E-klase, ko viņa izmanto, lai sazinātos ar sabiedrību un sekotu savu bērnu mācību gaitām. Finanšu ministrei ir arī hobijs – šahs, tāpēc iecienītāko aplikāciju vidū ir arī Chess24.

Savukārt labklājības ministrs Jānis Reirs pats izmanto un iesaka aplikāciju LMT Straume, kur sekot līdzi aktuālajām sporta sacensībām un jaunākajiem koncertu ierakstiem, elektronisko grāmatu lasītāju iBook, kā arī degvielas uzpildes stacijas Circle K aplikāciju, kurā atrast tuvāko DUS.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis iesaka izmēģināt iScanner, kas ir ērts risinājums laikrakstu rakstu saglabāšanai, lai izlasītu tos kādā brīvā brīdī, kad paša laikraksta pie rokas vairs nav. Savukārt tos, kuri interesējas par sportu, aicina izmēģināt Yahoo Sport, kas ļauj sekot dažādiem sporta veidiem un rezultātiem. Ja pats esi sportists, tad saviem sasniegumiem vari sekot līdzi aplikācijā Fitbit.

Savukārt kultūras ministre Dace Melbārde jauniešiem iesaka izmēģināt erudīcijas spēli Kas kas ko? Tā palīdzēs iemācīties daudz jauna par valodu, etnogrāfiju, vēsturi, ģeogrāfiju, literatūru un sportu. Viņas mobilajā telefonā atrodama arī aplikācija Duolingo, kas ministrei palīdz apgūt franču valodu, bet jauniešiem noderēs, apgūstot arī citas svešvalodas. Tāpat, ņemot vērā šīs vasaras īpatnības un straujo sēņu sezonas iestāšanos, kultūras ministre iesaka iepazīties ar aplikāciju Sēnes Latvijā, kas palīdzēs atpazīt ēdamās sēnes un droši izbaudīt meža veltes.

Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens iesaka aplikāciju Taxify, rekomendējot to kā gudru pārvietošanās veidu laikā, kad kopbraukšana pasaulē gūst aizvien lielāku popularitāti. Savukārt aplikācija Mobilly ir ērts transporta pakalpojumu samaksas rīks, ar kura palīdzību var iegādāties vilcienu un starppilsētu autobusu biļetes, kā arī norēķināties par auto stāvvietām. Ministrs iesaka arī Latvijas karšu izdevniecības «Jāņa sēta» izveidotu aplikāciju JS GPS Baltic Maps, kas, viņaprāt, ir detalizētākā karšu sistēma, jo tajā iespējams atrast precīzas adrešu vietas, līdz pat viensētu nosaukumiem. Cita starpā tā palīdzēs orientēties arī sēņotājiem mežā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu