Kā uzņemt labus foto spilgtā saules gaismā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Brīvdienas ir lielisks laiks attīstīt fotogrāfiju uzņemšanas prasmes. Ir vairāk laika priekš sevis, tiek apmeklētas interesantas vietas un laiks lutina. Tiek fotografētas gan vēsturiskas ēkas un pieminekļi, gan mazas, šarmantas ieliņas, draugi un ģimenes locekļi. Pārliecinies, ka fotogrāfijas iznāk kvalitatīvas un ir lielisks suvenīrs turpmākajos gados. Taču spoguļkameras vietā izmanto viedtālruni foto uzņemšanai! Daži padomi no Huawei ekspertiem par fotogrāfiju uzņemšanu tiešā saules gaismā.

Labāk mākoņains nekā saulains

Brīvdienu laikā mēs dodam priekšroku saulainam laikam. Tiesa, mākoņu aizsegs var padarīt krītošo gaismu maigāku, nodrošinot labākus rezultātus fotogrāfijām. Atceries, ka profesionāli fotogrāfi fotosesijām brīvā dabā izmanto īpašas gaismas un asistentus. Fotografējot ar viedtālruni, varam izmantot apmākušās debesis, kas ēnas uz objektu sejām padarīs mazākas un vieglākas.

Dienas laiks ir svarīgs

Ja pavadi brīvdienas vietā, kur mākoņu nav, laba ideja ir fotogrāfiju uzņemšana agri no rīta. Saule nebūs tik uzmācīga rīta pastaigas laikā. Vēl labs laiks portretu uzņemšanai ir pēcpusdiena. Tad fotogrāfijas iegūst skaistus un siltus toņus.

Pievērs uzmanību fonam

Kad fokusējamies uz fotografējamo objektu, bieži aizmirstam par fonu un kompozīciju. Lai gan fons nereti tiek mākslinieciski izpludināts, tā krāsas un saturs ir svarīgi. Pievērs arī uzmanību cilvēkiem, kas var ienākt kadrā un jokojoties sabojāt labu attēlu.

Izmanto profesionālo režīmu

Cilvēki ar lielāku mobilās fotografēšanas pieredzi izmanto Pro režīmu. Tas dod tiešu kontroli pār ISO, ekspozīcijas un slēdža ātruma uzstādījumiem. Fotogrāfijām būs pareizais spilgtums un krāsas, pat slikta apgaismojuma apstākļos.

Trijkājis ir laba ideja

Ja plāno uzņemt foto vēlu vakarā, trijkāja izmantošana var sniegt labākus rezultātus. Huawei trijkājis nodrošina stabilu telefona stāvokli un fotogrāfiju asumu pat ilgākā ekspozīcijas laikā. Papildus iespējams pielāgot arī trijkāja augstumu.

Uzņem daudz fotogrāfiju

Viena attēla uzņemšana ir kļūda, ko pieļauj daudzi jaunie fotogrāfi. Labāk uzņemt vairākus attēlus un vēlāk izvēlēties labāko. Tas ietaupīs laiku un nervus, jo fotosesija nebūs jāatkārto.

Pēcapstrāde ir panākumu atslēga

Pat pasaulē labākie fotogrāfi pirms publicēšanas apstrādā bildes. Ja tikai nesen sāki nodarboties ar mobilo fotografēšanu, iesakām izmantot foto pēcapstrādes lietotni, kas pieejama telefonos. Tas nedaudz uzlabos fotogrāfijas un piešķirs tām vairāk profesionālu izskatu.

Materiāls tapis sadarbībā ar Huawei

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu