ASV kompānija sāks čipot darbiniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: 32market.com

Savienotajās Valstīs bāzētais tehnoloģiju uzņēmums Three Square Market plāno čipot savus darbiniekus. Procedūra nebūs obligāta, taču tie, kas to būs veikuši, varēs uzņēmuma teritorijā iztikt bez speciālajām caurlaidēm un maksājumu kartēm. Par to, atsaucoties uz Three Square Market izpilddirektora Tode Vestbija teikto, vēsta CNBC.

Pēc Vestbija teiktā, Three Square Market būs pirmā kompānija ASV, kas īstenojusi šāda veida projektu. Gaidāms, ka zemādas mikročipu implantēšanai sākotnēji piekritīs vairāk nekā 50 kompānijas darbinieku. Starp viņiem būs arī pats Vestbijs, ziņo Newsru.com.

Mikročips, kura izmērs ir pielīdzināms rīsa graudam, tiks implantēts zem ādas starp īkšķi un rādītājpirkstu.

Viens šāds čips, kura izmaksas ir ap 300 ASV dolāriem, attiecīgajam darbiniekam dos iespēju darba vietā norēķināties par pusdienām, atvērt durvis, kā arī piekļūt personīgajam datu arhīvam.

Vestbijs norāda, ka atšķirībā no viedtālruņiem šie mikročipi nav lietojami darbinieku izsekošanai, jo darbojas ar Near Field Communicaton (NFC) tehnoloģiju un nostrādā tikai 15 cm vai mazākā attālumā no attiecīgā lasītāja. Tādējādi uzskatāms, ka iespējas hakeriem šos čipus uzlauzt ir tuvas nullei.

Jāteic gan, ka Three Square Market nebūs pirmā kompānija pasaulē, kas šādā veidā čipojusi savus darbiniekus. Zviedru kompānijā BioHax International, kas ir Three Square Market sadarbības partnere, jau ir aptuveni 150 cilvēku ar zemādas čipiem.

Nobeigumā jāpiebilst, ka ASV Pārtikas un zāļu pārvalde zaļo gaismu šādu mikročipu izmantošanai deva jau 2004.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu