5 idejas interesantu fotogrāfiju uzņemšanai ar viedtālruni

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vēl nesen katrs foto entuziasts uzskatīja, ka labus ceļojuma foto var uzņemt tikai ar profesionālu digitālo kameru. Laiki ir mainījušies un arī profesionāļi atzīst, ka labākā kamera ir tā, kas ir pieejama, kad nepieciešams. Tomēr svarīgi ir neaizmirst, ka attēla kvalitātei joprojām ir nozīme. Izvēloties pareizo ierīci, izdosies uzņemt neaizmirstamus atvaļinājuma momentus. Lūk, 5 idejas, kā padarīt foto īpašus.

Grupu foto

Grupu foto var būt patiesi aizraujošs – novieto savu viedtālruni uz statīva vai selfie stick un kopā ar draugiem uzņem vienreizēju foto. Ja tev ir, piemēram, Huawei P10 Lite, foto vari uzņemt, uzstādot taimeri, aktivizējot uzņemšanu ar balsi vai izmantojot trešo opciju, kurā viedtālrunis pats uzņems attēlu, atpazīstot smaidu. Ceļojot vienatnē, izmanto iespēju un uzaicini ceļā sastaptos cilvēkus uz grupu foto. Visticamāk viņi neatteiks un uzņemtie foto gūs panākumus sociālajos tīklos.

Foto tumsā

Vairākums cilvēku apgalvo, ka vakarā ir pārāk tumšs, lai uzņemtu pienācīgu foto, tomēr šis apgalvojums nav patiess – arī tumsā ir iespējams uzņemt lieliskus attēlus. Viss, kas nepieciešams, novietot viedtālruni uz statīva un samazināt slēdža ātrumu Pro Photo režīmā. Eksperimentējot ar apgaismojumu, var iegūt interesantus efektus, sākot no izgaismotas pilsētas naktī līdz romantiskam saulrietam. Kā arī ir iespējams pielāgot ISO uzstādījumus, kas padarīs fotografēšanu naktī piemērotu arī ļoti prasmīgiem viedtālruņu fotogrāfiem.

Gaismas zīmējumi

Gaismas zīmējumi ir viena no interesantākajām iespējām, kas pieejama tikai dažos telefonos. Lai to veiksmīgi izmantotu, nepieciešams uzstādīt statīvu. P10 Lite piedāvā 4 dažādus gaismas gleznošanas efektus – nakts kadri ar mašīnu gaismām, gaismas grafiti, mākslinieciski kadri ar upēm un ūdenskritumiem, attēli ar zvaigznēm vai gaismas ceļiem, ko tās atstāj debesīs. Šie uzstādījumi ļaus uzņemt tik iespaidīgus foto, ka būs grūti noticēt, ka tie uzņemti ar viedtālruni.

Interjera foto

Ir kāds vienkāršs veids, kā iegūt skaistus interjera foto. Vai tā būtu katedrāle, baznīca vai dzelzceļa stacija, atrod vietu, kur novietot statīvu. Pēc viedtālruņa novietošanas uz tā, ieslēdz Pro Photo režīmu un nomaini gaismas ekspozīciju. Lielāka ekspozīcija ļaus tumšākus interjerus padarīt gaišus.

Maģiskās time-lapse kustības

Laba ideja ceļojuma suvenīram var būt aizraujošs time-lapse video. Izmantojot time-lapse tehnoloģiju, iespējams uzņemt ilglaicīgus notikumus, iegūstot īsu video. Piemēram, saulrietu vai debesīs slīdošu mākoņu kustības. Time-lapse video var būt interesants veids, kā attēlot plūstošu cilvēku pūli. Izveidot šādus video ir pavisam vienkārši – galvenais ir nolikt statīvu un izvēlēties atbilstošāko opciju telefona kameras uzstādījumos.

Atvaļinājums ir labs laiks, lai attīstītu savas fotografēšanas spējas. Izmanto kādu no piedāvātajām idejām un padari savus ceļojuma mirkļus interesantus un gaumīgus. Izvēloties pareizo instrumentu, tavi foto izcelsies starp miljoniem citu foto.

Materiāls tapis sadarbībā ar Huawei

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu