Latvijas iedzīvotāju atzīšanās: filmas mājās pārspēj kinoteātri

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Divtik vairāk Latvijas iedzīvotāju jaunākās filmas labprātāk skatītos mājās uz liela TV ekrāna (62%), nevis kinoteātrī (26%), atklāts Samsung QLED TV veiktajā aptaujā. Lai gan nedaudz mazāk kā pie mums, arī Lietuvā (60%) un Igaunijā (56%) iedzīvotāju vidū populārāka ir filmu skatīšanās mājas čībās.

Lai cik neierasti tas varētu šķist, tieši jaunieši Latvijā vecumā no 15 līdz 24 gadiem ir tie, kuri filmas labprātāk izbaudītu ērti un netraucēti, iekārtojoties mājās uz dīvāna – šādam filmu skatīšanās veidam priekšroku dod trīs ceturtdaļas aptaujāto jauniešu šajā vecuma grupā. Turklāt biežāk mājas kā sev tīkamāku vietu jaunākā kino baudīšanai norādījuši tieši stiprā dzimuma pārstāvji (65%), salīdzinot ar 59% sieviešu.

Tieši filmas ir tās, kuras Latvijas iedzīvotājiem (86%) vissvarīgāk ir skatīties uz liela TV ekrāna un augstā izšķirtspējā – salīdzinot ar pērn veikto pētījumu, šogad šo cilvēku īpatsvars ir audzis pat par 11 procentpunktiem.

Augstā kvalitātē cilvēkiem Latvijā svarīgi sekot līdzi arī sporta pārraidēm, mūzikas video un koncertiem, seriāliem un jaunākajiem notikumiem ziņās. Arī šo saturu, pēc Latvijas iedzīvotāju domām, vislabāk ir vērot uz liela un kvalitatīva televizora ekrāna. Pētījumā arī noskaidrots, ka prasības pret dažāda veida pārraižu skatīšanos labākā vizuālajā sniegumā gada laikā ir augušas.

Ja salīdzina šīs intereses starp dzimumiem, tad vīriešiem uz liela ekrāna ir svarīgi sekot līdzi sporta pārraidēm un videospēlēs notiekošajam, savukārt sievietēm – seriāliem un pašu veidotajam saturam, piemēram, fotogrāfijām un video no sava viedtālruņa.

«Tāpat kā mājās gatavots ēdiens, arī jaunāko filmu skatīšanās savā dīvānā ar paša pagatavoto popkornu slēpj kādu burvību. Par tiem, kuri gan sev, gan saviem tuvajiem vēlas nodrošināt vislabāko skatīšanās pieredzi, padomājis Samsung, radot jauno QLED TV ar kvantu punktu tehnoloģiju. Pateicoties tai, filma savu vizuālo veidolu saglabās tādu, kā to bija iecerējis režisors. Turklāt neatkarīgi no tā, kurā diennakts stundā privātais seanss ir sācies, attēla kontrasts būs vienlīdz augsts – gan saulei spīdot ekrānā, gan pilnīgā tumsā,» saka Samsung sadzīves elektronikas biznesa direktors Baltijā Sergejs Kostjučenko.

Par aptauju:

Aptauju pēc Samsung QLED TV pasūtījuma veicis Omnicom Media Group Snapshots 2017. gada maijā, aptaujājot 702 respondentus Latvijā, 500 Igaunijā un 886 Lietuvā, vecumā no 18-70 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu