Samsung viedtālruņu virtuālais asistents Bixby ienāk Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Samsung Bixby balss vadības iespējas tagad ir pieejamas Latvijā un vēl vairāk nekā 200 valstīs un teritorijās visā pasaulē. Tādējādi miljoniem iedzīvotāju rīcībā ir viedākas funkcijas darbam ar savu tālruni, kas ļaus daudzas lietas paveikt ātrāk un ērtāk.

Bixby balss vadība pašlaik darbojas amerikāņu angļu valodā un korejiešu valodā.

Tā uzlabotā ātro komandu (Quick Commands) funkcija ļauj ērti izveidot pielāgotu balss komandu, kas izmantojama vienas vai vairāku komandu vietā. Piemēram, ar komandu «good night» (Arlabunakti!) var aizstāt vairāku darbību virkni: «Turn on Do-not-disturb mode, set an alarm for 6:00 AM and turn on blue light filter» (Ieslēgt «netraucēt» režīmu, iestatīt modinātāju uz plkst. 6.00 un ieslēgt zilās gaismas filtru).

Bixby arī saprot, kā cilvēki dabiski runā, uzdod jautājumus un izsaka lūgumus. Piemēram, uzņemot foto un pēc tam sakot Bixby: «send the picture just taken to Mom» (tikko uzņemto bildi nosūti mammai), Bixby sapratīs, ka komanda attiecas uz vairākām aplikācijām, zinās, tieši par kuru foto ir runa, un nosūtīs to īsziņā mammai. Tas, ka viedtālrunis saprot dabisko valodu, palīdz vieglāk un intuitīvāk darboties ar to. Turklāt,

izmantojot vairākkārtējo dziļās mācīšanās tehnoloģiju, Bixby ar laiku pilnveidojas,

atpazīstot lietotāja personiskās izvēles un runas veidu.

Bixby unikalitāte slēpjas tajā, ka tā nav vienkārši savrupa lietotne. Ja kāda cita aplikācija tiek pielāgota izmantošanai kopā ar Bixby, tad Bixby atbalsta praktiski jebkuru uzdevumu, ko šī aplikācija spēj veikt, izmantojot balsi, skārienus vai tekstu. Ar Bixby iespējams pārvaldīt arī viedtālruņa iestatījumus - iestatīt ekrāna izslēgšanos vai visu paziņojumu rādīšanu. Turklāt to var izdarīt, nepārtraucot to, kas tiek darīts paralēli.

Samsung plāno turpināt Bixby balss vadības iespēju paplašināšanu, ietverot vairāk valstu, valodu, ierīču, funkciju un trešo personu lietotņu. «Bixby balss iespēju paplašināšana ir tikai sākums pastāvīgajā Bixby funkcionalitātes papildināšanā. Nākotnē Bixby mācīšanās spējas piedāvās vēl vairāk inteliģentu un personalizētu iespēju, kā arī savienojamību ar plašāku ierīču klāstu,» stāsta Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs.

Turpmāk Galaxy S8 un S8+ lietotāji var aktivizēt Bixby balss vadību, nospiežot Bixby pogu vai vienkārši pasakot «Hi, Bixby» (Sveiks, Bixby).

* Bixby balss komandas atpazīst amerikāņu angļu un korejiešu valodu. Ne visi akcenti, dialekti un izteicieni tiek atpazīti. Pakalpojuma izmantošanas iespējamība dažādās valstīs vai pie dažādiem operatoriem var atšķirties. Tas, ka Bixby saprot dabisko valodu, ļauj pastāvīgi uzlabot tā spēju interpretēt reģionālos dialektus. Taču, tā kā Bixby ātrāk iemācās biežāk izmantotos komandu terminus, tam ilgāku laiku prasīs pilnībā saprast reģionālos dialektus, ko lieto retāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu