«SpaceX» iepazīstina ar savu pirmo kosmosa skafandru

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV privātās kosmisko lidojumu kompānijas «SpaceX» dibinātājs un vadītājs Īlons Masks trešdien lietotnē «Instagram» ievietojis kompānijas pirmā kosmiskā skafandra attēlu. Masks norādīja, ka skafandrs jau izmēģināts pret vakuuma radīto spiedienu, piebilstot, ka bijis grūti sabalansēt tērpa dizainu un funkcionalitāti.

Viņš solīja tuvākajās dienās sniegt vairāk informācijas par skafandru.

Skafandru valkās NASA astronauti, kas «SpaceX» kosmosa kuģī «Crew Dragon» dosies uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS).

First picture of SpaceX spacesuit. More in days to follow. Worth noting that this actually works (not a mockup). Already tested to double vacuum pressure. Was incredibly hard to balance esthetics and function. Easy to do either separately.

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Janvārī kompānija «Boeing» iepazīstināja ar savu jauno kosmosa skafandru. NASA ar abām kompānijām noslēgusi līgumus par kosmosa kuģu izstrādi astronautu nogādāšanai SKS.

«Crew Dragon» paredzēts nākamā gada sākumā veikt pirmo bezpilota orbitālo lidojumu un vasarā startēt ar astronautiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu