Nosaukti skolēnu iecienītākie viedtālruņu zīmoli

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergei Fadeichev/TASS/Scanpix

Latvijas skolēni visbiežāk lieto «Samsung», «Apple» un «Huawei» viedtālruņus, liecina mobilo sakaru operatora «Bite Latvija» («Bite») pētījuma dati.

Pētījuma rezultāti rāda, ka Latvijā jauniešu vidū visplašāk izmantotais mobilā tālruņa zīmols ir «Samsung» – kādu no šī ražotāja viedtālruņu modeļiem ikdienā lieto 39,2% respondentu.

Otrais skolēnu vidū visbiežāk lietotais zīmols ir «Apple» - šī ražotāja ierīces ikdienā izmanto katrs piektais jeb 20,8% aptaujāto. Savukārt trešajā vietā ir «Huawei» viedtālruņi, kurus ikdienā izmanto 10,2% respondentu.

Runājot par kārotākajiem viedtālruņu zīmoliem, teju puse jeb 42% jauniešu atzīst, ka kā nākamo vislabprātāk izvēlētos kādu no «Apple» ražojumiem, kamēr «Samsung» zīmola mobilajam tālrunim priekšroku dotu katrs trešais jeb 34% respondentu.

Jautāti, kādi ir galvenie parametri mobilā tālruņa izvēlē, 37% jauniešu kā noteicošo minēja ierīces ātrdarbību. Citi nozīmīgi priekšnoteikumi mobilā tālruņa izvēlē jauniešiem ir kvalitatīva kamera, ekrāna izmērs, kā arī cena.

Pētījums veikts 2017.gada martā. Tajā piedalījās 955 respondenti vecumā no 11 līdz 24 gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu