«Cert.lv» augustā reģistrējusi 107 386 apdraudētas IP adreses

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» augustā reģistrējusi 107 386 apdraudētas IP adreses, kas ir par 39,9% vairāk nekā pērn augustā.

Pēc «Cert.lv» datiem, šogad mazākais apdraudēto IP adrešu skaits reģistrēts februārī - 82 634, bet lielākais - jūnijā, kad tika reģistrētas 113 879 apraudētas IP adreses.

Tāpat institūcijas dati liecina, ka arī pēdējā gada laikā visvairāk apdraudētu IP adrešu reģistrēts šogad jūnijā, bet vismazāk - pagājušā gada augustā, kad tika reģistrētas 78 749 apdraudētas IP adreses.

«Cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un «.lv» domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu