Šodien prezentēs iPhone X. Ko zinām par jauno flagmani?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: twitter

Ir pagājuši 10 gadi, kopš tehnoloģiju gigants «Apple» prezentēja savu pirmo viedtālruni, ko lepni nosauca par «iPhone» un kas radīja revolūciju viedtālruņu tirgū. 10 gadus «iPhone» ir bijis viens no iekārotākajiem viedtālruņiem pasaulē, un katru gadu pirms jauno modeļu prezentācijas tehnoloģiju portāli ir centušies izdibināt, kas gaidāms jaunākajā «iPhone» modelī. Arī šis gads - «iPhone» jubilejas gads - nav izņēmums, tāpēc apkopojām informāciju, ko varam sagaidīt no jubilejas «iPhone».

Apple 12. septembrī prezentēs trīs «iPhone» modeļus, kas saskaņā ar jaunāko informāciju sauksies šādi:

iPhone 8

iPhone 8 Plus

iPhone X

«iPhone 8» un «iPhone 8 Plus» aizstās «iPhone 7» un «iPhone 7 Plus», bet «iPhone X» būs jaunākais «Apple» viedtālruņu flagmanis, kas pavisam noteikti pārsteigs «Apple» fanus ar iepriekš neredzētām inovācijām «iPhone» viedtālruņos.

Jauns dizains un bezvadu uzlādēšana?

«Apple» plāno atteikties no alumīnija korpusa un savu flagmani «iPhone X» ietērps no jauna stikla korpusā. Vai «parastie» alumīnija korpusa Apple mobilie telefoni, t.i., «iPhone 8» un «iPhone 8 Plus», arī tiks aizstāti ar stikla korpusu versiju – uzzināsim tikai šovakar ap plkst. 20.00 pēc Latvijas laika. Atteikšanās no alumīnija korpusa ir saistīta ar to, ka «iPhone X», visticamāk, varētu iegūt tik ļoti gaidīto bezvadu uzlādēšanu.

«iPhone X» būs vienīgais jaunais modelis, kam aizmugurē būs 2 kameras, kas atšķirībā no «iPhone 7 Plus» tiks novietotas vertikāli.

Visticamāk, «iPhone X» mēs vairs neatradīsim tik ļoti ierasto «Home» pogu, jo tās vietā tagad būs displejs. Jā, «iPhone X» visu priekšpusi nosegs ekrāns, līdzīgi kā tas ir ar jaunākajiem «Samsung» flagmaņiem. Un, jā, displejs būs ar noapaļotiem stūriem.

Izmēru ziņā «iPhone X» būs tikai pavisam nedaudz lielāks nekā «iPhone 8» vai ierastais «iPhone 7».

Jauns displejs

Tā kā «Apple» plāno atteikties no «Home» pogas, tad «iPhone X» priekšpusi segs 5,8 collu liels OLED displejs ar noapaļotiem stūriem. Iepriekš «Apple» savos viedtālruņos izmantoja LCD displejus.

Atteikšanās no pirkstu nospiedumu lasītāja

Līdz ar «Home» pogas pazušanu «iPhone X» modelī pazudīs arī pirkstu nospiedumu lasītājs un tā vietā tiks izmantota sejas atpazīšanas tehnoloģija. Tā vietā, lai mēģinātu notīrīt taukainos pirkstus, mums atliks tikai paskatīties uz telefonu un tas tiks atbloķēts. Tā vismaz paredz «Apple» inženieri.

Ja «sejas atpazīšanas» tehnoloģija patiesi būs implementēta iPhone jubilejas modelī, tad būs interesanti uzzināt sīkāk, kā Apple inženieri ir realizējuši t.s. Apple Pay jeb bezvadu norēķinu sistēmu, parūpējoties par īpašnieka datu drošību, lai vienīgā persona, kurai var pārmest neplānotus tēriņus, ir pats jaunā iPhone X īpašnieks.

Īsumā par gaidāmo «iPhone X» tehnisko specifikāciju:

Atmiņas apjoms: 64GB, 256 GB un 512 GB, atkarībā no modeļa

RAM: 3GB RAM

Procesors: Apple A11

Operētājsistēma: iOS 11

Displejs: 5.8 collu OLED displejs

Bezvadu lādēšana

Vai iepriekšminētās spekulācijas izrādīsies precīzas vai maldīgas, uzzināsim 12. septembrī plkst. 20:00 pēc Latvijas laika, kad notiks ikgadējā Apple jaunumu prezentācija, kura norisināsies kompānijas galvenajā mītnē Kupertīno un kuru tiešraidē varēs vērot kompānijas «Apple» mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu