Veido risinājumu, kas inženieriem padarīs pieejamākas datorsimulācijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas jaunuzņēmums SIA «Cenos» veido risinājumu, kas inženieriem padarīs pieejamākas datorsimulācijas, sacīja viens no uzņēmuma līdzīpašniekiem Mihails Ščepanskis.

Ščepanskis sacīja, ka pašlaik datorsimulāciju programmatūra ir ļoti dārgs prieks, ko var atļauties tikai retais. «Dārgākie risinājumi vienam lietotājam var izmaksāt līdz pat 200 000 ASV dolāru (165 837 eiro), tikmēr pārējiem jātērē laiks un resursi, veidojot modeļus dabā, un arī tie jātestē dabā,» sacīja Ščepanskis.

Lai padarītu datorsimulācijas pieejamākas, «Cenos» komanda apvienojusi vienā lietotājiem draudzīgā platformā dažādus atvērtā koda rīkus. «Katrs rīks ir kā «lego» klucītis - viens simulē elektrību, cits - siltuma pārnesi. Inženieri var izvēlēties sev vajadzīgo kombināciju un testēt uz virtuālā modeļa,» skaidroja «Cenos» pārstāvis.

Viņš sacīja, ka produkts pašlaik tiek testēts, bet septembra beigās tiks palaista tā komercversija. «Vairāki uzņēmumi jau gaida šo risinājumu, viens arī samaksājis avansā,» piebilda Ščepanskis.

Ščepanskis arī atklāja, ka «Cenos» risinājuma izmaksas būs apmēram 500 eiro mēnesī.

SIA «Cenos» dibināts šā gada martā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3374 eiro, bet 52,19% tā kapitāldaļu pieder Ščepanskim, 30,79% - Raimondam Viļumam, 9,01% - Norvēģijā reģistrētajam «Latinvest AS», bet atlikušie 8% - Igaunijā reģistrētajam «Wise Guys Batch 8 OU».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu