Četri iemesli, kāpēc bezvadu uzlāde ir labāka par ierasto

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kopš 2015. gada, kad Samsung prezentēja savu pirmo viedtālruni ar bezvadu lādētāju, šī tehnoloģija strauji kļuvusi arvien pieejamāka un populārāka. Tiek lēsts, ka drīz tā būs pielīdzināma bezvadu interneta tīklam - par dažādās sabiedriskās vietās pieejamiem bezvadu uzlādes punktiem norādīs speciāla zīme. To, kādi ir lielākie bezvadu uzlādes plusi un kā šī tehnoloģija ikdienu spēj padarīt vienkāršāku, apkopojis Samsung.

Estētiskums

Viena no lielākajām bezvadu uzlādes priekšrocībām ir tās estētiskums, kas daudzos vadus zem galda vai pie gultas pārvērš par pagātni. Arī pašu bezvadu lādētāju dizains un funkcionalitāte kļuvuši arvien pārdomātāki. Piemēram, ja pirms pāris gadiem bezvadu lādētājs tika veidots no stiklam līdzīgiem materiāliem, tad šogad tas ieguvis klasisku ādas dizainu. Turklāt statīvam ir arī ergonomisks un katra vajadzībām pielāgojams viedtālruņa lādēšanas veids - ierīci var novietot vertikāli, lai ērti redzētu paziņojumus, vai guļus.

Arī mēbeļu ražotājs IKEA saviem klientiem sācis piedāvāt bezvadu uzlādes risinājumus, piemēram, galda lampas ar paliktni viedtālruņu uzlādei. Tāpat radīta mēbeļu kolekcija, kurās iebūvēta speciāla vieta ierīces bezvadu lādēšanai. Pieejami arī monitori, kuru statīvā integrēta vieta bezvadu uzlādei.

Izturība

Atšķirībā no viedtālruņu uzlādei paredzētajiem vadiem, bezvadu uzlādes paliktņi ir krietni izturīgāki un ērtāki - tālrunis vairs nav ik reizi jāpievieno kabelim, turklāt atkrīt arī tādas sadzīviskas ķibeles kā vadu sapiņķerēšanās un citas.

«Tendences liecina, ka bezvadu uzlādes lādētāji visbiežāk tiek izmantoti darbā. Tas dienas gaitā ļauj ne tikai koncentrēt uzmanību uz svarīgākām lietām par viedtālruņa baterijas stāvokli, bet arī ērti veikt un atbildēt uz zvaniem brīdī, kad telefons lādējas,» saka Māris Ķikāns, Samsung Electronics Baltics Telekomunikāciju vadītājs Baltijas valstīs, un piebilst, ka ar jauno Galaxy Note8 viedtālruni Samsung turpina paplašināt bezvadu uzlādes ierīču klāstu.

Drošība

Domājot par drošību, auto ražotāji BMW, Lexus, Audi un citi ražotāji savos automobiļos ieviesuši bezvadu uzlādes tehnoloģiju. Tas ļauj izvairīties no potenciāli riskantām situācijām, kad autovadītājām paralēli skatienam uz ceļu savu uzmanību nepieciešams vērst uz uzlādes vada un pieslēgvietas meklēšanu un telefona saslēgšanu. Ar bezvadu uzlādes tehnoloģiju viedtālruni atliek tikai novietot uz elkoņu balsta.

Neierobežotas iespējas

Bezvadu uzlādes tehnoloģijas par ikdienu kļūst arī dažādās sabiedriskās vietās, piemēram, Starbucks un Mc’Donalds savās kafejnīcās un restorānos visā pasaulē piedāvā viedtālruni uzlādēt paralēli kafijas pauzei vai maltītei. ASV šādi lādētāji izvietoti arī lidostās, un tiek prognozēts, ka tuvākā nākotnē tie kļūs pieejami arī citās publiskās vietās - iepirkšanās centros, bibliotēkās un citviet.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu