«Microsoft» atbalstīs inovatīvu produktu radīšanu Latvijā un to izplatīšanu pasaulē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas Universitātes (LU) un «Microsoft» Inovāciju centrs būs Latvijas uzņēmumu un zinātnieku iespēja piekļūt ASV tehnoloģiju uzņēmuma resursiem, lai attīstītu savus inovatīvos produktus, kā arī, izmantojot korporācijas pārdošanas kanālus ārzemēs - tos izplatītu pasaulē, sacīja SIA «Microsoft Latvia» vadītāja Renāte Strazdiņa.

Viņa sacīja, ka šodien atklātais centrs, kas aizņem vienu telpu Kalpaka bulvārī 4 Rīgā, kalpos izglītības un informēšanas mērķiem. «Šī ir inovāciju centra fiziskā atrašanās vieta, kurā strādāsim ar skolēniem un jauniešiem, popularizējot informācijas tehnoloģiju (IT) izglītību, eksaktās zinātnes un IT kā tādu, jo šī joma ieiet itin visur,» sacīja Strazdiņa.

Runājot par inovāciju centra ideju kopumā, Strazdiņa sacīja, ka tā ir iespēja Latvijas pārstāvjiem iesaistīties «Microsoft» inovāciju platformā. «Ja jums ir ideja inovatīvam un mākoņtehnoloģijās balstītam produktam, nāciet pie mums, «Microsoft» cilvēki sniegs jums ekspertīzi par jaunākajām tehnoloģijām, biznesa modeļiem un cita veida palīdzību, kādu varam sniegt. Un tālāk, izmantojot «Microsoft» pārdošanas un mārketinga kanālus, produktus varēs piedāvāt ārvalstīs,» skaidroja Strazdiņa.

Viņa arī atklāja, ka savu pirmo inovāciju centru Baltijā un Ziemeļeiropā «Microsoft» atvēris tieši Latvijā, jo uzņēmuma vadību pārliecinājusi Latvijas vīzija kļūt par datos balstītu ekonomiku. «Izvēli par labu Latvijai noteica tas, ka šeit ir kopējais valsts uzstādījums - virzīties inovāciju virzienā. Tāpat svarīga bija IT nozares kapacitāte - redzam, ka Latvijā ir spējīgi uzņēmumi, kas rada jaunas lietas, kas strādā ar jaunākajām tehnoloģijām un kopā ar zinātniekiem,» atklāja «Microsoft» pārstāve.

Kā ziņots, šodien atklāts LU un «Microsoft» Inovāciju centrs.

Konceptuāla vienošanās starp Latvijas valdību un «Microsoft» korporāciju par šī centra izveidi notika šī gada jūnijā pušu tikšanās laikā ASV, Sietlā. Jau iepriekš, šī gada februārī, «Microsoft Latvia» pievienojās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas Sadarbības memorandam. Memoranda mērķi ir veicināt mūsdienīgas e-pārvaldības izveidošanu, stiprināt informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares attīstību un eksporta iespējas, izmantot IKT nozares sniegtās iespējas Latvijas tautsaimniecības izaugsmei un starptautiskajai konkurētspējai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu