Vējonis: Latvijas mērķis ir nostiprināties starp viedo tehnoloģiju līderiem pasaulē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas mērķis ir nākotnē kļūt par datos balstītu sabiedrību un nostiprināties starp viedo tehnoloģiju līderiem pasaulē, vizītes laikā ASV, tiekoties ar «Microsoft» korporācijas viceprezidenti Toniju Tounsu-Vaitliju, sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis uzsvēra, ka noslēgtais līgums par Latvijas dalību «Microsoft» Publiskā sektora drošības programmā veicinās «Microsoft» un valdības ekspertu sadarbību informācijas un materiālu apmaiņā par drošības apdraudējumiem, ļaunprogrammatūrām un citos drošības jautājumos, kas saistīti ar «Microsoft» produktiem un pakalpojumiem.

«Šī sadarbība stiprinās mūsu valsts kiberdrošības spējas, kā arī vairos publiskās sektora un visas sabiedrības drošību,» atzīmēja Valsts prezidents, piebilstot, ka Latvijas mērķis ir nākotnē kļūt par datos balstītu sabiedrību un nostiprināties starp viedo tehnoloģiju līderiem pasaulē. Pēc viņa domām, līdz šim paveiktais, padarot pieejamus valsts iestāžu rīcībā esošos datus un ļaujot tos izmantot komerciāliem nolūkiem, ir plats solis šī mērķa sasniegšanas virzienā.

Valsts prezidents atzīmēja, ka Latvijai kopā ar «Microsoft» ir vienots redzējums par uzticamu un drošu vidi datos balstītām investīcijām, ko apliecina pagājušā gada nogalē parakstītais sadarbības memorands. Vējonis arī uzsvēra, ka Latvija apzinās IKT jomas sniegtās iespējas valsts izaugsmes veicināšanā, tāpēc šīs jomas attīstībai plānots ieguldīt vēl vairāk nekā 640 miljonus eiro publiskā un privātā finansējumā. Viņš norādīja, ka jau šobrīd Latvija ir starp pasaules līderiem IKT infrastruktūras pieejamībā un kvalitātē.

«Lai visaptveroši izmantotu digitalizācijas sniegtās priekšrocības mūsu valsts ekonomiskajai izaugsmei, mums nepieciešami uzticami un stipri partneri, kas sniegtu atbalstu mūsu inovatīvajām idejām un jaunajiem produktiem, ļaujot sasniegt patērētājus ārpus mūsu valsts robežām,» akcentēja Vējonis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu