«airBaltic» stjuarti drukātās rokasgrāmatas un veidlapas aizstāj ar planšetdatoriem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas nacionālās aviokompānijas «airBaltic» stjuarti no pirmdienas sāk lietot planšetdatorus, lai aizstātu līdz šim izmantotās drukātās rokasgrāmatas un veidlapas, pavēstīja uzņēmumā.

Kompānijā norādīja, ka šī ir lidsabiedrības investīcija darbības procesu modernizācijā, kas nodrošina uzlabotu darba efektivitāti un samazina papīra patēriņu.

«2014.gadā mēs sākām izmantot «iPad» planšetdatorus pilotu kabīnēs. Tas ļāva pilotiem izvairīties no aptuveni 10-15 kilogramu smagas lidojumu informācijas, rokasgrāmatu un citi uzziņu materiālu pārnēsāšanas. Mūsu piloti ir augstu novērtējuši šo iniciatīvu, tādēļ mēs esam spēruši jau nākamo soli, ievērojami samazinot papīra izmantošanu arī stjuartu ikdienas darbā,» skaidroja aviokompānijas operatīvās vadības direktors Martins Sedlackis.

Pēdējās divās nedēļās lidmašīnu apkalpojošais personāls izgājis apmācības programmu, lai iepazītos ar jauno sistēmu un tās pielietojumiem.

«airBaltic» nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz vairāk nekā 60 galamērķiem, piedāvājot savienojumus uz galamērķiem lidsabiedrības maršrutu tīklā Skandināvijā, Eiropā, Krievijā, NVS un Tuvajos Austrumos. Papildus tam «airBaltic» piedāvā tiešos lidojumus no Tallinas un Viļņas.

Uzņēmums 2016.gadā nopelnīja 1,2 miljonus eiro, kas ir vairākas reizes mazāk nekā 2015.gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 19,5 miljoni eiro. Savukārt lidsabiedrības apgrozījums pērn bija 286 miljoni eiro, kas ir aptuveni par 1% vairāk nekā 2015.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu