Latvijā sāk tirgot jaunos iPhone

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

29.septembris ir diena, kad Latvijā tirdzniecībā nonāk jaunie iPhone 8 un 8 Plus.

Daudzviet pasaulē iPhone 8 pārdošanā nonāca jau pagājušajā piektdienā, tas ir 22.septembrī, un tika sagaidīts ar ierasto ažiotāžu un rindām pie Apple veikaliem. Latvijā viedtālruņu tirdzniecība sākās piektdien, 29.septembrī un pirmie pircēji jau ir tikuši pie jaunajām viedierīcēm, turklāt bez nīkšanas garās rindās.

Var piebilst, ka šodien pārdošanā Latvijā nonāca tikai iPhone 8 un 8 Plus, bet tehnoloģiski krietni pārākais iPhone X būs pieejams vien novembra sākumā.

Jau ziņots, ka dizaina un izmēra ziņā iPhone 8 un 8 Plus neatšķiras no priekšgājējiem. iPhone X gan ir cits stāsts ar OLED ekrānu pa visu priekšējo paneli.

Tehniski gan visi jaunie viedtālruņi ir pārāki, jo saņēmuši jaunu A11 Bionic procesoru, uzlabotas kameras, ar kurām iespējams uzņemt video 4K izšķirtspējā ar līdz pat 60 fps jeb kadriem sekundē vai Full HD video 1080p izšķirtspējā ar 240 fps.

Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Tāpat jaunie iPhone ir pirmie Apple viedtālruņi, kas atbalsta Qi standarta bezvadu uzlādes iespēju. Tāpat Apple norāda, ka jaunākās paaudzes viedtālruņi saņēmuši

cietākos stikla paneļus priekšā un aizmugurē, kādi līdz šim vispār izmantoti viedtelefonu ražošanā.

Īpašas ievērības cienīgs ir tieši iPhone X, jo, lai arī piedāvā 5,8 collu ekrānu, tas ir pat mazāks nekā 5,5 collu iPhone 8 Plus. Piedevām tam uz priekšējā paneļa nav fizikālu pogu, tāpēc ierīces atbloķēšanai tiek izmantota Face ID tehnoloģija. Tas principā nozīmē - lai atbloķētu telefonu, lietotājam būs obligāti jāpavērš seja pret ekrānu. Otra opcija - ierastā slepenā koda ievade.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu