Kā gudrās mašīnas izmanto Baltijā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

9. novembrī izstādē «RIGA COMM 2017» pirmoreiz notiks konference «AI ML Bots», kurā tiks aplūkotas gudro mašīnu praktiskās lietošanas iespējas, par piemēru ņemot Latvijā jau realizētus projektus, norāda Starptautiskās izstāžu rīkotājsabiedrības BT1 mediju koordinatore Inese Libere.

Gudro mašīnu ēra ir klāt! Mākslīgais intelekts tiek izmantots praktiski visās darbības jomās. «Nav šaubu – ikviena organizācija jau tuvākajos gados izmantos gudrās mašīnas un algoritmus, lai sniegtu jaunus, efektīgākus pakalpojumus un pieņemtu labākus lēmumus. Konferencē mēs vēlamies iedot strukturētu un kompaktu skatu tieši praktiskās lietošanas iespējās, balstoties uz piemēriem, kas Latvijā jau realizēti,» norāda datortehnoloģiju eksperts, uzņēmuma «ELKO Group» biznesa procesu attīstības vadītājs Aldis Ērglis.

Par to, kā uzņēmuma ikdienu atvieglo mākslīgais intelekts, mašīnmācīšana un čatboti, kā arī to izmantošanas iespējām konferencē pieredzē dalīsies uzņēmumu «ELKO Group», «ABC Software», «Accenture», «4SmartStreets», «KPMG» u.c. pārstāvji.

Uzņēmuma «APPLY» valdes priekšsēdētājs Agnis Jakubovičs izstādē «RIGA COMM» stāstīs par latviešu sasniegumiem mākslīgā intelekta jomā un kā jau šodien lietot inovatīvās tehnoloģijas, lai saprastu klientu uzvedību un uzlabotu savus rezultātus.

Savukārt par mašīnmācīšanas metodes lomu datu drošības uzlabošanā, iespējamajiem apdraudējumiem nepubliskotiem digitalizētiem datiem un to, vai biznesa drošību garantē katra lietotāja darbības piefiksēšana un vai tikai hakeri apdraud nesankcionētu datu lietošanu stāstīs uzņēmuma «ABC Software» zinātnisko pētījumu un attīstības departamenta vadītājs Vitālijs Zabiņako. Viņš prezentēs «eStepControl», kas piedāvā risinājumu šīm problēmām.

Konferencenotiek angļu valodā.

Konferences programma

Vēl «RIGA COMM 2017» 9. un 10. novembrī notiks arī Lietu interneta (IoT) konference, «Executive Forum», «Blockchain» konference, «Horizon 2020» kontaktbirža, «Smart HR» konference, plaša semināru programma par digitālo pārdošanu un mārketinga rīkiem internetā u. c.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu