EK Īrijas un Apple nodokļu lietu nodod Eiropas Tiesai

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisija (EK) trešdien paziņoja, ka nodod ASV informācijas tehnoloģiju giganta «Apple Inc.» un Īrijas lietas izskatīšanu Eiropas Tiesai saistībā ar valsts nespēju no uzņēmuma atgūt vairākus miljardus eiro nenomaksātos nodokļos.

EK pērn augustā paziņoja, ka «Apple» jāatmaksā 13 miljardi eiro nenomaksātos nodokļos, jo vairākas ar Īriju noslēgtās nodokļu vienošanās pārkāpj ES noteikumus.

«EK nolēmusi nodod Īrijas lietas izskatīšanu Eiropas Tiesai saistībā ar nespēju no «Apple» atgūt pretlikumīgo valsts atbalstu,» vēsta komisija.

Komentējot šādu EK lēmumu, Īrijas valdība trešdien norādīja, ka tas sagādājis ārkārtīgu vilšanos un ir pilnīgi nevajadzīgs.

Eiropas Savienības (ES) konkurences komisāre Margrēte Vestagere pērn augustā skaidroja, ka īpašā attieksme pret «Apple» Īrijā nozīmē, ka uzņēmums par 2003.gadā Eiropā gūtajiem ienākumiem maksāja nodokļus ar faktisko likmi vien 1% apmērā, kas līdz 2014.gadam nokritās līdz nieka 0,005%.

Brisele izmeklēšanu par «Apple» panāktajām nodokļu norunām Īrijā sāka 2014.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu