Apple ir ne tikai Samsung konkurents, bet arī ienākumu avots

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Biznesa pasaule ir visai dīvaina, lai neteiktu vairāk. Jo kā gan citādi divi milzīgi konkurenti varētu vienlaikus būt arī sadarbības partneri?

Runa ir par Samsung, kā galvenais konkurents viedtālruņu tirgū - Apple - tai pašā laikā jau ilgus gadus amerikāņu kompānijai piegādā viedierīču sastāvdaļas. Samsung piegādā arī virkni nepieciešamo komponenšu jaunā iPhone X ražošanai, lai tas, kā solīts, pārdošanā varētu nonākt novembra sākumā.

Šāda sadarbība Dienvidkorejas koncernam dod ievērojamus ienākumus. Ienākumu apjoms no komponenšu piegādāšanas Apple pat var pārsniegt ienākumus, ko Samsung gūst no komponenšu ražošanas pašu izlaistajam Galaxy S8, atsaucoties uz kompānijas Counterpoint Technology pētījumu, raksta The Wall Street Journal.

Tirgus analītiķu prognozes liecina, ka 20 mēnešu laikā kopš iPhone X tirdzniecības sākuma Samsung šā telefona detaļu ražošana dos par 4 miljardiem dolāru lielākus ieņēmumus nekā komponentes telefonam Galaxy S8.

Patlaban Samsung ražo Apple nepieciešamos OLED ekrānus, akumulatorus un atmiņas moduļus. Lai gan kompāniju sadarbība ir ļoti cieša, šie Samsung un Apple, kam pieder 95% globālā viedtālruņu tirgus daļa, ir iesaistījušies sīvās savstarpējās patentu cīņās. Piemēram, 2011.gadā Apple apsūdzēja konkurentus iPhone dizaina kopēšanā. Šai procesā ASV Augstākā tiesa lēma par labu dienvidkorejiešiem, atceļot apelāciju tiesas spriedumu, saskaņā ar kuru Samsung bija jāsamaksā Apple 399 miljonu ASV dolāru par atsevišķu iPhone dizaina elementu kopēšanu. Lieta gan vēl nav izbeigta pavisam - tā atrodas izskatīšanā Vašingtonas federālā apgabala Apelāciju tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu