«Cert.lv» septembrī reģistrējusi 104 832 apdraudētas IP adreses

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Depositphotos

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» septembrī reģistrējusi 104 832 apdraudētas IP adreses, kas ir par 31,5% vairāk nekā pērn septembrī.

Pēc «Cert.lv» datiem, šogad mazākais apdraudēto IP adrešu skaits reģistrēts februārī - 82 634, bet lielākais - jūnijā, kad tika reģistrētas 113 879 apraudētas IP adreses.

Tāpat institūcijas dati liecina, ka arī pēdējā gada laikā visvairāk apdraudētu IP adrešu reģistrēts šogad jūnijā, bet vismazāk - pagājušā gada septembrī, kad tika reģistrētas 79 736 apdraudētas IP adreses.

«Cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un «.lv» domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu