Oktobra beigās bez maksas varēs pārbaudīt datora «veselību»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» 25.oktobrī organizēs bezmaksas portatīvo datoru un mobilo ierīču pārbaudes pie «datorologa», informēja pasākuma organizētāji.

«Cert.lv» skaidroja, ka «datorologs» ir IT drošības speciālists, kurš var diagnosticēt un, iespējams, novērst e-slimības un ļaunatūras datorā vai viedierīcē, kā arī sniegt konsultācijas, kā pasargāt tās nākotnē. Visi «datorologa» padomi ir bez maksas.

«Datorologs» pieņems no plkst.10 līdz plkst.16 Raiņa bulvārī 29, Rīgā.

«Datorologa» pakalpojums pieejams jebkuram datorlietotājam, kurš vēlas pārliecināties, ka viņa dators nav inficēts, kā arī tiem, kas vēlas izārstēt datoru no iegūtiem datorvīrusiem. «Datorologa» konsultācija palīdzēs arī tiem, kuri nezina, kā pasargāt savus datus, privāto dzīvi un naudu e-vidē. Tiks pārbaudītas arī «Android» un «Apple» ierīces, atzīmēja «Cert.lv» pārstāvji.

Pirms «datorologa» apmeklējuma «Cert.lv» aicina apmeklēt portālu «esidross.lv», lai noskaidrotu, vai datora IP adrese nav inficēto adrešu sarakstā. Ja datora IP adrese ir inficēta, tad ekrānā parādīsies sarkans brīdinājums.

Šajā «Datorologa akcijā» iesaistīsies drošības eksperti no «Cert.lv» un «Latnet Servisa».

«Datorologs» nepārbauda datora programmu legālo izcelsmi un neuzņemas atbildību par nelegālu datora saturu.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija «Cert.lv» ir Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta struktūrvienība, kuras uzdevumi ir uzturēt vienotu elektroniskās informācijas telpā notiekošo darbību atainojumu, sniegt atbalstu informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanā vai koordinēt to novēršanu Latvijas IP adrešu apgabalos un «.lv» domēna vārdu zonā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu