Google Maps tagad iespējams izpētīt tuvākās planētas un virkni pavadoņu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Earth

Izmantojot apmēram pusmiljonu fotoattēlu, ko uzņēmušas dažādas kosmiskās zondes, tai skaitā septembra vidū Saturna atmosfērā ietriektā Cassini, Google speciālisti ir radījuši iespēju ikvienam interesentam caur Google Maps sistēmu nonākt uz trim citām planētām un virkni dabīgo pavadoņu, kas atrodas Saules sistēmā.

Google Maps jaunā funkcija tagad ļauj astronomijas un kosmosa zinātņu faniem ne tikai doties ekskursijā pa Starptautiskās kosmosa stacijas moduļu labirintiem, bet arī viesoties uz Merkura, Venēras un Marsa, kā arī vairākiem lielāko planētu dabīgajiem pavadoņiem. To vidū bez Mēness ir arī Jupitera pavadoņi Jo, Eiropa, Ganimēds, Saturna pavadoņi Japets, Mimass, Encelāds, Diona, Reja un Titāns, kā arī pundurplanētas Plutons un Cerēra.

Izmantojot Google Maps saskarni ir iespējams aplūkot kosmosa objektus, uz kuriem atzīmēti arī līdzenumu, krāteru un kalnu nosaukumi. Jāteic gan, ka attēli nav īpaši detalizēti, taču katra pavadoņa un planētas virsmas īpatnības noteikt ir iespējams.

Lai aplūkotu tuvāk 16 dažādus kosmosa objektus, nepieciešams vien Google Maps pārslēgt satelītskatā un attālināties no mūsu planētas, cik iespējams. Un, ja ir interese, tad turpat iespējams ielūkoties Starptautiskajā kosmosa stacijā, kas nesen pievienojās Google Street View programmai.

Google Earth

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu