Vājo iPhone 8 pārdošanas rādītāju dēļ samazinās Apple vērtība

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees

ASV tehnoloģiju giganta Apple Inc. akciju cena ceturtdien piedzīvoja kritumu par gandrīz trim procentiem, un iemesls vērtības samazinājumam bija analītiķu bažas par jaunā iPhone 8 pārdošanas rādītājiem, kas nedod pamatu lielam optimismam.

Mobilo sakaru operatori ASV un Kanādā ziņo par patērētāju kūtrumu, trešajā ceturksnī mainot savus līdzšinējos telefonus pret jauniem. Ir tirgus eksperti, kuri sagaida pārdošanas apjomu kāpumu, kad novembrī veikalos nonāks iPhone X, taču daļa analītiķu pauž bažas, ka patērētājus no jaunā flagmaņa iegādes atturēs tā augstā cena, vēsta Reuters.

Kanādas lielākā mobilo sakaru operatora Rogers Communication vadītājs ceturtdien sacīja, ka patērētāju apetīte pēc iPhone 8 un 8 Plus ir diezgan slikta. Un tās nav labas ziņas pirms 3.novembra, kad pārdošanā nonāks iPhone X.

Tai pašā laikā citi analītiķi norāda, ka jaunākās paaudzes iPhone ražošanas apjoms atbilst viņu sākotnējām prognozēm. Pie tam nav neesot īsti skaidrs, vai vāji iPhone 8 pārdošanas rādītāji būtiski ietekmēs Apple ienākumus, jo patērētāji varētu turpināt pirkt iepriekšējās paaudzes modeļus ar lielāku iebūvētās atmiņas apjomu.

Verizon Communication Inc. finanšu direktors Mets Eliss (Matt Ellis) sacīja, ka klientu pāreja uz iPhone 8 šogad ir kūtrāka nekā pērn uz iPhone 7. Taču viņš pauda cerību, ka līdz ar iPhone X iznākšanu situācija mainīsies. Pēc viņa domām pie vainas ir no iepriekšējiem gadiem atšķirīgs telefonu izlaišanas grafiks, taču Ziemassvētku tuvošanās noieta apjomu varētu veicināt.

Dati no dažādu sakaru operatoru veikaliem gan liecina, ka tikai mēnesi pēc iPhone 8 iznākšanas, tas pārdošanas apjoma ziņā atpaliek no sava priekšgājēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu