«Kaspersky Lab» cenšas atgūt uzticību pēc apsūdzībām par spiegošanu Kremļa labā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas kiberdrošības uzņēmums «Kaspersky Lab» pirmdien paziņoja, ļaus trešajām pusēm analizēt tā antivīrusa programmatūru, šādi cenšoties atgūt uzticību pēc publiski izskanējušajiem pārmetumiem par iespējamo spiegošanu Kremļa labā.

«Mēs gribam parādīt, ka esam pilnīgi atvērti un caurskatāmi. Mums nav ko slēpt,» norādīja uzņēmuma dibinātājs Jevgeņijs Kasperskis.

«Kiberdrošībai nav robežu, bet centieni ieviest nacionālās robežas kibertelpā ir kontrproduktīvi, un tie ir jāaptur. Mēs vēlamies atjaunot uzticību attiecībās starp uzņēmumiem, valdībām un pilsoņiem,» viņš piebilda.

«Uzņēmums «Kaspersky Lab» iesaistīs plašu informācijas drošības kopienu un citas ieinteresētās puses tā produktu, iekšējo procesu un biznesa darbību uzticamības novērtēšanā un pārbaudē,» teikts uzņēmuma paziņojumā.

«Šīs iniciatīvas ietvaros uzņēmums nodos savas programmatūras pirmkodu, ieskaitot programmatūras atjaunošanu un draudu pamanīšanas noteikumu atjaunošanu, neatkarīgai izvērtēšanai un pārbaudei,» teikts paziņojumā.

Uzņēmuma programmatūra, kas izpelnījusies cieņu tās efektivitātes dēļ, tiek lietota miljonos datoru visā pasaulē.

Uzņēmums apliecināja, ka, sākot ar 2018.gadu, izveidos «caurskatāmības centrus», lai ar klientiem, partneriem un valdībām strādātu pie drošības jautājumiem.

Kopumā tiks atvērti trīs centri, un tie atradīsies Āzijā, Eiropā un ASV.

ASV Iekšzemes drošības ministrija vēl septembrī deva rīkojumu valdības aģentūrām pārtraukt izmantot «Kaspersky Lab» produktus.

Ministrija bažījas par «Kaspersky Lab» saikni ar Krievijas izlūkdienestiem un norādīja, ka Krievijā ir spēkā likumi, kas ļauj izlūkdienestiem iegūt informāciju no «Kaspersky Lab».

Tādejādi «Kaspersky Lab» produktu izmantošana var radīt risku ASV nacionālajai drošībai.

ASV Aizsardzības ministrija jau ir atteikusies no «Kaspersky Lab» produktiem.

«Kaspersky Lab» paziņojusi, ka izvirzītās apsūdzības ir nepatiesas un nav pamatotas ar jebkādiem drošiem pierādījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu