ASV Jūras spēku komandieris atklāj, kā pareizi iesākt dienu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ja no rītiem tu mēdz atlikt modinātāju, bet, kad tomēr esi piecēlies, laiski baudi kafiju, lasi ziņas, plāno dienu un gaidi, kad iedarbosies kofeīns, tad tev lieti var noderēt ASV Jūras spēku komandiera Džoko Vilinka padoms, kā veiksmīgāk un vieglāk iesākt dienu.

Džoko Vilinks, atvaļinātais Jūras kara flotes specvienības (US Navy SEAL) komandieris, vairs nedodas militārās operācijās uz Irāku, bet savas dienas pavada, dāsni dāļājot ar sadzīvi un cilvēka labklājību saistītus padomus, ko nereti ietērpj grāmatu un podkāstu formā.

Savā nesenajā vizītē pie izdevuma «Business Insider» žurnālistiem, lai reklamētu savu jaunāko grāmatu «Discipline Equals Freedom: Field Manual», Vilinks atklāja, ka viens no populārākajiem veidiem, kā sabojāt savu rītu, ir sākt to lēni un ar apdomu.

«Nekādā gadījumā nedomājiet no rītiem. Pārāk liela domāšana agros rītos ir lielākā kļūda, ko izdara cilvēki. Viņi pamostas un uzreiz sāk domāt, plānot un spriest,» stāstīja Vilinks.

Vilinks atklāj savu rīta rutīnu: Tikko 4:30 no rīta ir nozvanījis modinātājs (viņš iesaka mosties pēc iespējas agrāk), viņš metas laukā no gultas, apģērbjas sporta drēbēs, kas sagatavotas iepriekšējā vakarā, nenododas liekām pārdomām vai «kafijošanai» un uzreiz dodas uz sporta zāli, kas iekārtota viņa garāžā.

Tā vietā, lai sēdētu un prātotu par darāmajām lietām viņš savu prātu un ķermeni pamodina aktīvi vingrojot.

«Nedomājiet! Tikko kā nozvanījis modinātājs – realizējiet savu plānu! Uz priekšu!» teica Vilinks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu