Binde: Latvijai ir jābūt starp pirmajām valstīm pasaulē, kur prot izmantot 5G tehnoloģijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijai ir jābūt starp pirmajām valstīm pasaulē, kur prot izmantot 5G tehnoloģijas, trešdien Rīgā notiekošajā nākotnes tendencēm veltītajā biznesa konferencē «LMT Smart Future 2017» sacīja mobilo sakaru operatora «Latvijas mobilais telefons» (LMT) prezidents Juris Binde.

Viņš norādīja, ka ceturtās industriālās revolūcijas nestās pārmaiņas, kuru dzinējspēks būs 5G tehnoloģijas, varētu būt tikpat iespaidīgas, kā datoru un interneta parādīšanās, vai pat elektrības atklāšana. «Neviens nespēj līdz galam aptvert un iztēloties izmaiņu ietekmi uz pasauli turpmākajos gados, tāpat kā interneta pirmsākumos neviens nespēja iztēloties, pie kā tas novedīs,» teica Binde.

Viņš atzina, ka izmaiņas skars arī profesiju klāstu - tiks prasītas jaunas zināšanas un prasmes, un iegūs tie, kuri spēs izmantot jaunās tehnoloģijas, būs līderi, nevis sekotāji.

«No mums atkarīgs, kur pasaules kartē būs Latvija. Mums ir mērķis, lai Latvija būtu viena no pirmajām valstīm pasaulē, kurā ieviesīs 5G, bet vēl svarīgāk ir tas, lai Latvija būtu viena no pirmajām valstīm pasaulē, kur šīs tehnoloģijas prot izmantot,» sacīja Binde.

Jau ziņots, ka trešdien Rīgā norisinās nākotnes tendencēm veltīta biznesa konference «LMT Smart Future 2017», kuras programma sadalīta trīs tēmu blokos - «Pilsētvide un cilvēks», «Ekonomika un nauda» un «Tehnoloģijas un inovācijas».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu