Vēsturē pirmās īsziņas autors atklāj, kas tajā bija rakstīts

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/Simo M.

Pirms 25 gadiem britu telekomunikāciju inženieris Nīls Papvorts (Neil Papworth) savam kolēģim kompānijā «Vodafone» no mobilā telefona nosūtīja pasaules vēsturē pirmo īsziņu jeb SMS. Šodien viņš atklāj, kāds bija īsziņas saturs.

Īsziņas saņēmējs bija telekomunikāciju kompānijas «Vodafone» direktors, kuram Papvorts uzrakstīja un nosūtīja vien divus vārdus: «Priecīgus Ziemassvētkus».

Kā ar nožēlu atzīst Papvorts – atbildi viņš tā arī nesaņēma, jo 1992. gadā mobilajos telefonos bija iespējams saņemt, bet ne nosūtīt īsziņas - lai to izdarītu bija nepieciešams dators.

«Es šo apsveikumu pat uzrakstīju gramatiski pareizi nevis saīsināti, tomēr diez vai viņš uzskatīja, ka tas kļūs par kaut ko īpašu,» komentēja Papvorts.

Inženieris arī atklāja, ka 2012. gadā, 20 gadus pēc pirmās īsziņas nosūtīšanas, Lielbritānijā vien ir nosūtīts 151 miljards īsziņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu