Piecas interesantas viedierīces, ko likt zem eglītes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaut arī patiesais iepirkšanās drudzis tradicionāli sākas īsi pirms Ziemassvētkiem, arī tiem, kuri dāvanas gādā laicīgi, nereti nākas lauzīt galvu par to, kā pārsteigt sev tuvus un mīļus cilvēkus svētkos. Pētījumi liecina, ka visbiežāk dāvanām tiek iegādātas praktiskas lietas, tostarp viedierīces. Tāpēc mobilo sakaru operatora BITE tehnoloģiju eksperti iesaka piecas viedierīces, kas dāvanu saņēmējus neatstās vienaldzīgus.

Laicīgi jeb vismaz mēnesi pirms Ziemassvētkiem dāvanu iegādi sāk 28% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju, 39% dāvanas gādā vienu līdz divas nedēļas pirms svētkiem, 18% - dažas dienas pirms svētkiem, bet 2% - vien 24. vai 25. decembrī, liecina «Kantar TNS» pērnā gada nogalē veiktā pētījuma dati.

Savukārt «Swedbank» Finanšu institūta pērn veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka cilvēki Ziemassvētkos visbiežāk dāvina praktiskas lietas, tostarp pārtiku un mājsaimniecības preces. Teju katrs trešais iedvesmu dāvanu iegādei gūst tirdzniecības vietās, bet katrs piektais – interneta vidē, pirms došanās uz veikalu veicot piedāvājuma izpēti internetā. Bet 29%, iegādājoties dāvanas, izmanto dažādus atlaižu piedāvājumus.

Interesantas dāvināšanai ir viedierīces, taču to piedāvājums mūsdienās ir tik plašs un daudzpusīgs, ka izvēlēties piemērotāko dāvanu kļūst aizvien grūtāk. Tāpēc mobilo sakaru operatora BITE tehnoloģiju eksperti iesaka piecas neparastas, taču praktiski noderīgas viedierīces, ar ko pārsteigt tehnoloģiju cienītājus Ziemassvētkos.

Eholots

Jaudīgs portatīvais eholots ar iebūvētu WiFi un GPS funkciju – dāvana, kuru novērtēs ikviens makšķernieks. Tas ļauj ne vien perfekti skenēt zemūdens vidi, bet arī izveidot precīzu atrašanās vietas karti, zvejojot gan laivā, gan no krasta. Ierīcei ir 80 metru liels skenēšanas diapazons, kas darbojas 80 metru dziļumā, tādēļ tā apmierinās pat visprasīgāko makšķernieku vajadzības, kā arī ir ideāli piemērota lietošanai visekstremālākajos laika apstākļos.

Eholots

Meteostacija

Patīkama un veselīga vide mājoklī rūp ikvienam, tāpēc mājas meteostacija ir gan universāla, gan arī praktiska dāvana. Tā spēj izmērīt ne vien gaisa temperatūru, mitrumu un kvalitāti, bet arī skaņas līmeni telpā, piemēram, to, vai fona troksnis netraucē bērnu miegam. Viedā meteostacija gan fiksē iespējamās problēmas, gan arī norāda, kā tās novēršamas. Tehnoloģiju cienītāji novērtēs iespēju kontrolēt ierīci, izmantojot šim nolūkam aplikāciju mobilajā telefonā.

Meteostacija

Telpaugu augsnes analizators

Šīs ierīces priekšrocības novērtēs gan pieredzējuši «zaļo pirkstiņu» īpašnieki, gan iesācēji – augsnes analizators atvieglo rūpes par telpaugiem un ziņo par mikroklimatu telpā. Tāpat tas fiksē gaismas spilgtumu, augsnes mitruma līmeni un ziņo par augiem nepieciešamo mēslojumu. Tas ir vienkārši vadāms, izmantojot mobilo aplikāciju, kas pieejama gan iOS, gan Android viedierīcēm.

Telpaugu augsnes analizators

«Gudrā» zobu suka

Šāda zobu suka būs lieliska dāvana svētkos gan bērniem, gan pieaugušajiem, jo tā ir kas vairāk nekā vienkāršs higiēnas priekšmets. «Gudrā» zobu suka ir aprīkota ar akselerometru, žiroskopu, 3D kustības sensoriem un ļauj precīzi fiksēt notīrītās vietas. Pateicoties bezvadu jeb «Bluetooth» savienojumam, to var lietot kopā ar mobilo aplikāciju, kas ļauj pienācīgi izsekot zobu tīrīšanas regularitātei un ilgumam. Bērniem noteikti patiks aplikācijā iebūvētās spēles, kas zobu tīrīšanu ļauj pārvērst jautrā piedzīvojumā.

Gudrā zobu suka

Bezkontakta termometrs

Viedo termometru «MyThermo» novērtēs ne tikai tehnoloģiju cienītāji. Tā ir bezkontakta ierīce, kas mēra ķermeņa, telpas, bērna pudelītes vai vannas temperatūru. Ar infrasarkano staru tehnoloģiju aprīkotais termometrs ir ātrs, viegli lietojams un precīzs, tāpēc tam vienmēr atradīsies izmantojums ģimenēs, kurās aug mazi bērni. Mērījumu rezultāti apskatāmi gan pašā ierīcē, gan arī bezmaksas mobilajā aplikācijā «BewellConnect», kas pieejama gan iOS, gan «Android» viedierīcēm.

Bezkontakta termometrs

Materiāls tapis sadarbībā ar BITE

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu