ASV štatā pieņem likumu, kas aizliegs iereibušam vadīt dronu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV Ņūdžersijas štata Senāts ceturtdien pieņēma likumu, kas aizliegs cilvēkiem alkohola reibuma stāvoklī vadīt dronus (bezpilota lidaparātus).

Štatu likumdošanas sapulču nacionālā konference informēja, ka vismaz 38 no 50 ASV štatiem apsver iespēju šogad pieņemt likumus, kas regulē dronu izmantošanu, šādi papildinot ASV Federālās aviācijas pārvaldes noteikumus.

Ņūdžersijā pieņemtais likums atzīs drona vadīšanu alkohola reibumā par sabiedriskās kārtības traucējumu, par kuru draudēs cietumsods līdz sešiem mēnešiem, 1000 ASV dolāru naudassods vai abi sodi kopā.

Šis likums par līdzīgiem sabiedriskās kārtības traucējumiem atzīs arī drona izmantošanu savvaļas dzīvnieku medībās un tā izmantošanu, apdraudot cilvēkus vai īpašumu.

Tas arī aizliegs dronu izmantošanu, ja ar to tiek apdraudēta drošība cietumos vai tiek traucēts pirmās palīdzības sniedzēju transportam.

Štata Senāts, kurā dominē demokrāti, pieņēma šo likumu ar 39 balsīm par, nevienam nebalsojot pret.

Vairākos ASV štatos, tostarp Ilinoisā, Mičiganā un Viskonsinā, ir ierosināts pieņemt likumu, kas regulētu dronu izmantošanu cietumu tuvumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu