Japāņi robotu iemācījuši vingrot

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Tokijas universitātes inženieri Masajuki Inabas vadībā iemācījuši diviem cilvēkveidīgiem robotiem izpildīt dažādus vingrinājumus.

Inaba ar kolēģiem robotu Kenshiro un Kengoro izstrādi turpina jau piecus gadus. Inženieru mērķis ir radīt tādu robotu, kurš maksimāli precīzi imitē gan kustības, gan anatomiju. Piemēram, Kengoro skeletu cita starpā veido porains materiāls, kas mehānismam dod iespēju «svīst» un tādējādi dzesēt darba gaitā uzkarsušos elektromotorus.

Kenchiro un Kengoro ir 160 un 167 cm gari, un to skeleti ir ļoti pietuvināti tāda paša auguma cilvēku skeletiem. Arī muskuļi un locītavas ir atdarinātas ļoti precīzi.

Roboti gan nav tik lokani kā cilvēks, taču tie visai precīzi spēj atdarināt dažādas kustības un aktivitātes. Video, piemēram, redzams, ka roboti spēj pievilkties, atspiesties guļus, trenēt vēdera un muguras muskuļus, pacelties pirkstgalos, spēlēt badmintonu u.c.

Kenshiro un Kengoro izstrādātāji uzskata, ka viņu veikums uzlabos citu humanoīdo robotu izstrādi, kā arī izpratni par to, kā funkcionē cilvēka ķermenis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu