WhatsApp pārtrauks atbalstīt BlackBerry un Windows Phone operētājsistēmas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Populārās ziņapmaiņas lietotnes WhatsApp izstrādātāji ir pieņēmuši lēmumu no 2018.gada pārtraukt atbalstu BlackBerry (tai skaitā BlackBerry 10), kā arī Windows Phone 8.0 un vecākām šīs Microsoft operētājsistēmas versijām.

Facebook piederošā lietotne WhatsApp turpinās darboties, taču BlackBerry un Windows Phone lietotāji nevarēs izveidot jaunus, kā arī atkārtoti apstiprināt jau esošos kontus. Tāpat WhatsApp norāda, ka lietotne šajās operētājsistēmu vidēs var pārtraukt darboties kuru katru brīdi, norāda www.engadget.com.

Viens no iemesliem atbalsta pārtraukšanai varētu būt plašais funkciju klāsts, ko vecākām operētājsistēmām ir par grūtu atbalstīt pilnā apmērā. Starp šādām funkcijām var minēt, piemēram, nosūtītu ziņojumu izdzēšanu, pirms adresāts tos paguvis izlasīt, un dalīšanos ar savu atrašanās vietu reāla laika režīmā.

Tādējādi, ja cilvēks ir iecienījis BlackBerry ierīces un labprātāk par citām ātrās saziņas lietotnēm izmanto WhatsApp, viņam nekas cits neatliks, kā vien iegādāties BlackBerry telefonu ar Android operētājsistēmu. Par ierīces maiņu jādomā būs arī tiem WhatsApp lietotājiem, kuru rīcībā ir viedtālruņi ar Android 2.3.7 vai Windows 8.0 operētājsistēmu. Jaunāku Android versiju un Windows 8.1 izmantotājiem savukārt satraukumam nav pamata.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu